Star Wars -ohjaaja paljastaa: näin merkittävästi Rogue Onen loppua muutettiin

Varoitus: sisältää spoilereita elokuvasta Rogue One: A Star Wars Story!

21.12.2016 11:30

Rogue Onen kohtalokas loppu ei ehkä tullut kaikille katsojille yllätyksenä (sillä elokuvan hahmoja ei nähdä missään muissa Star Wars -elokuvissa), mutta se oli rohkea veto studiolta, joka haluaa vetää teattereihin kaikenikäisiä katsojia leluja myydäkseen.

Ohjaaja Gareth Edwards kertookin Empiren haastattelussa, että se oli Disney, joka halusi kaikkien päähenkilöiden kuolevan elokuvan lopussa.

”Ihan ensimmäisessä versiossa he eivät kuolleet. Siis käsikirjoituksessa. Me vain oletimme, ettei niin voi tehdä… Joten yritin keksiä, miten tämä voisi loppua niin, ettei sitä tapahdu. Sitten se luettiin ja kaikille tuli sellainen ’Kyllähän heidän pitää kuolla, eikö vain?’ -tunne”, Edwards sanoo.

”Luulimme, ettemme saisi tehdä sitä, mutta Kathy Kennedy (Lucasfilmin pomo) ja kaikki Disneyllä sanoivat, että siinä on järkeä ja että heidän pitää kuolla, sillä heitä ei näy Uudessa toivossa. Joten siitä eteenpäin meillä oli heidän lupansa.”

Edwards sanoo odottaneensa koko tuotannon ajan hetkeä, jolloin joku olisi kuitenkin sanonut, että ehkä Jyn ja Cassian pitää sittenkin näyttää elossa jollain toisella planeetalla. Mutta näin ei koskaan käynyt. Eri asia ovatkin sitten kaikki suuret muutokset, jotka tulivat Tony Gilroyn ja pitkien uusintakuvausten myötä. Trailereita tutkailemalla voi nähdä, että varsinkin Edwardsin ohjaaman version loppu oli luultavasti hyvinkin erilainen kuin se, mitä valkokankailla lopulta nähtiin.

Lähde: io9

 

Lisää luettavaa