Oscareissa toinenkin jättimoka: muisteluosuudessa käytettiin elävän ihmisen kuvaa menehtyneen sijasta

Kumpi lienee pahempi kämmi? Antaa parhaan elokuvan palkinto väärälle elokuvalle vai julistaa elävä ihminen kuolleeksi?

27.2.2017 16:24

Oscar-gaalan tunteikkain osuus on In Memoriam -kooste, jossa muistellaan vuoden aikana menehtyneitä elokuva- ja tv-alan vaikuttajia. Nyt kuitenkin kävi melko suuri moka gaalan tuottajilta.

In Memoriam -osuudessa nähtiin lokakuussa kuollut Janet Petterson, australialainen pukusuunnittelija, joka on ollut Oscar-ehdokkaana neljä kertaa. Ikävä kyllä Pattersonin kuvan tilalla nähtiin elävän ihmisen kuva.

Kuvassa olikin yksi Australian johtavista tuottajista, Jan Chapman. Chapman on syystäkin tapahtuneesta kauhuissaan.

Pattersonin tiedot olivat muuten oikein, mutta jostain syystä kuvaan oli lipsahtanut Chapman.

– Olen erittäin pöyristynyt kuvani käytöstä pitkäaikaisen ystäväni ja kollegani Janet Pattersonin kuvan tilalla. Yllytin hänen agenttiaan lähettämään akatemialle tuoreen kuvan, mutta akatemialta vastattiin, että heillä on jo kuva valmiina, Chapman kertoo.

– Janet oli kaunis ihminen ja nelinkertainen Oscar-ehdokas. Olen äärimmäisen pettynyt, koska virhettä ei huomattu. Olen elossa, kunnossa ja työskentelen edelleenkin tuottajana, Chapman jatkaa.

In Memoriam -osuudesta puuttui jostain syystä myös muutama viime vuonna edesmennyt ihminen. Muun muassa Garry Shandling, Florence Henderson sekä Alexis Arguette oli jostain syystä jätetty kokonaan muistelun ulkopuolelle.

Kuvassa Oscar 2017 – gaalan juontaja Jimmy Kimmel.

Lähde: The LADbible

Lisää luettavaa