Poliisiopistosta tuttu koomikko saapuu Suomeen

25.2.2016 12:38

Poliisiopisto-elokuvista tunnettu amerikkalainen tähtikoomikko, näyttelijä ja beatbox-artisti Michael Winslow esiintyy Suomessa minikiertueella maaliskuussa. Hän esiintyy Kuopiossa kahdessa näytöksessä 17.3, Helsingissä 18.3., Turussa 19.3. ja Tampereella 20.3.2016.

Michael Winslow on esiintynyt peräti 30 elokuvassa, joista esimerkkinä mainittakoon Spaceballs ja Gremlins – Riiviöt. Ennenkaikkea hänen maineensa perustuu legendaarisiin Poliisiopisto-elokuviin, joissa hän näytteli veijarimaista, esimiehiä ja rikollisia höynäyttävää Larvell Jonesia 1980- ja 1990-luvuilla.

Winslow’n matka kansainväliseen tähteyteen on vertaansa vailla. Lapsuuden kotiin ilmavoimien tukikohtaan Fairchildissa Washingtonissa ei saanut tuoda ystäviä, joten Winslow keksi mielikuvitusystäviä ja ääniä saadakseen ajan kulumaan. Löydettyään kutsumuksensa viihdetaiteilijana hän liftasi Los Angelesin Venice Beachille ja oli peräti koditon voittaessaan palkinnon Chuck Berrisin The Gong Show -ohjelmassa. Palkinnoksi kuitatun 516,32 dollarin turvin mies pääsi pois kadulta ja kykeni hankkimaan auton päästäkseen esiintymään kaupungin lukuisille klubeille. Lopulta ohjaaja Hugh Wilson ja tuottaja Paul Manslanski näkivät Winslow’n lämmittelemässä yleisöä ennen Count Basie Orchestran konserttia Long Beach Theaterissa. Tästä lähti liikkeelle Winslow’n kansainvälinen menestystarina.

Esimerkkeinä Winslow’n massiivisesta ääniefektien valikoimasta voidaan mainita mm. Jimi Hendrixin kitarasoolo sekä Led Zeppelinin Robert Plant ja Jimmy Page. Lavalla on todistettu myös uskomaton kahden minuutin katkelma elokuvasta Star Wars – Tähtien Sota, johon Winslow tekee samanaikaisesti kaikki äänet: ihmisten, olentojen, laserien, rakettien ja räjähdysten.

Lisätietoja: Suomen Stand Up Club

Lisää luettavaa