Presidentillinen pupu päätyi kahteen lastenkirjaan ja skandaaliin – talk show -isäntä nokittaa USA:n varapresidenttiä

HBO:n ajankohtaisohjelma Last Week Tonight with John Oliver teki oman versionsa Yhdysvaltain varapresidentin perheen kirjoittamasta lastenkirjasta, ja kirjat eroavat ideologioiltaan uutisjuttujen verran.

20.3.2018 22:45

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pencen tytär kirjoitti lastenkirjan perheen lemmikkipupusta nimeltä Marlon Bundo. Kirjan on kuvittanut Pencen vaimo Karen, ja kirjan tuotot menevät hyväntekeväisyyteen ihmiskauppaa vastaan ja taideterapian hyväksi.

Koska Pence on poliittisilta mielipiteiltään konservatiivinen ja koska hän on hyvin sateenkaariyhteisön oikeuksia vastaan, tarttui HBO:n Last Week Tonight with John Oliver -ajankohtaisohjelman tekijät tulevaan lastenkirjaan, kirjoittaen oman versionsa samaisen Marlon Bundon seikkailuista. Pencen perheen kirjassa Marlon Bundo’s Day in the Life of the Vice President seikkaillaan poliittisen arjen tienoilla ja luetaan mm. Raamattua, kun taas talk show -versiossa nimeltään Last Week Tonight with John Oliver Presents a Day in the Life of Marlon Bundo Marlon-pupu rakastuu toiseen poikapupuun ja menee tämän kanssa naimisiin.

John Oliverin työryhmän kirja ilmestyi samana päivänä kuin Pencen perheen kirja, ja vitsinä lähtenyt projekti on tällä hetkellä Amazon-verkkokaupan parhaiten myyvä kirja. Oliverin kirjan tuotot menevät sateenkaariyhteisön nuorten itsemurhien estämiseksi sekä AIDS-työhön Yhdysvalloissa.

Katso alta video, jossa Oliver puhuu kirjasta Ellen DeGeneresin vieraana!

Lisää luettavaa