R&A-tärppi: Islantilaiset veljekset ovat jääräpäisiä pässejä koskettavassa draamassa

19.9.2015 15:48

Grímur Hákonarsonin ohjaama Rams (Hrútar) kertoo kahdesta veljeksestä, Gummista ja Kiddistä, jotka eivät ole puhuneet toisilleen neljäänkymmeneen vuoteen, vaikka asuvatkin naapureina. Tänä päivänä molemmat yksinäiset miehet keskittyvät vain lampaistaan ja pässeistään huolehtimiseen, ja jos jotain kommunikoitavaa on, se hoidetaan Kiddin koiran avulla.

Yhtenä päivänä Gummi saa kuitenkin tietää, että koko alueen lampaita uhkaa tauti, jonka takia kaikkien katraat on tapettava viimeistä pässiä myöten. Alkaa lampaitaan yli kaiken rakastavan Gummin hiljainen kamppailu pitää kiinni vanhasta – kamppailu, jonka aikana veljestenkin on pakko kohdata toisensa tavalla tai toisella.

Upeasti karuja islantilaisia maisemia maalaava kuvaus, erinomaiset näyttelijät (erityisesti pääosassa nähtävä Sigurður Sigurjónsson) sekä pohjosmaalaisen hauska ja koskettava käsikirjoitus nostavat Ramsin R&A-festareiden kohokohtiin.

Ramsin näillä näkymin ainoa esitys on tiistaina 22.9. klo 18.45 Maximissa. Paikalla ovat ohjaaja Hákonarson sekä näyttelijä Gunnar Jónsson.

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa