Rakkautta & Anarkiaa päättyy yleisöennätykseen

28.9.2014 14:38

Sunnuntaina päättyvä Rakkautta & Anarkiaa -festivaali tekee jälleen yleisöennätyksen, kertoo festivaalitiedote. Sunnuntaihin mennessä lippuja oli järjestäjien mukaan lunastettu 61 500 kappaletta, mikä on 3000 enemmän kuin viime vuonna. Loppuunmyytyjä näytöksiä oli lähes kolmasosa, yhteensä noin 140. Lisäksi yli 3700 kävijää vieraili R&A:n online-festivaalilla, jossa esitettiin festivaalin lyhytelokuvia ilmaisnäytöksissä.

Festivaali sai ainutlaatuisen kansainvälisen tunnustuksen kun arvovaltainen Hollywood Foreign Press Association -järjestö luovutti tunnustuslaatan tapahtuman toiminnanjohtajalle Sara Norbergille ja taiteelliselle johtajalle Pekka Lanervalle. Golden Globe -elokuvapalkinnot jakavaan järjestöön kuuluu kansainvälisesti arvovaltaisia toimittajia, jotka matkustavat ympäri maailmaa festivaaleilla etsimässä sopivia vieraskielisiä ehdokaselokuvia Golden Globe -gaalaan. Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin saama tunnustus tarkoittaa, että tulevaisuudessa Hollywood Foreign Press Association -järjestö voi kustantaa jäsentensä matkoja R&A:han, jossa he pääsevät etsimään mahdollisia Golden Globe -ehdokkaita festivaalin ohjelmistosta.

R&A:n ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin yhteistyössä järjestämän yleisökilpailun voitti 1960-luvun Puolaan sijoittuva Ida, joka on myös Puolan Oscar-ehdokas. Pawel Pawlikowskin vähäeleisessä, mustavalkoisessa draamassa nuori nunnakokelas on juuri vannomassa valansa kun hän saa tietää yllättäviä asioita perheensä taustoista. Ida esitetään Orionissa marraskuussa neljästi.

Festivaalin suosituimpiin ja yleisön eniten arvostamiin elokuviin kuuluivat avajaiselokuva Whiplashin ja päätöselokuva Boyhoodin lisäksi mm. 20 000 Days on Earth, The Zero Theorem, Of Horses and Men, The Mafia Only Kills in Summer, The Tribe, The Quiet Roar, The Look of Silence, Third Person, Winter Sleep ja Love Story.

Joitakin festivaalin elokuvia on ollut mahdollista nähdä Malmitalossa ja Vuotalossa jo festivaalin aikana. R&A-kiertue jatkuu myös festivaalin jälkeen Helsingissä, Vantaalla, Jyväskylässä, Turussa ja Hangossa.

Kuva elokuvasta Ida.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa