Renny Harlinin floppielokuvan tähti muistelee: ”Halusin hirttää itseni luettuani arvostelut”

20.4.2016 11:05

Renny Harlinin vuonna 1995 valmistunut merirosvoseikkailu Kurkunleikkaajien saari on yksi elokuvahistorian suurimpia taloudellisia floppeja. Miespääosaa esittänyt Matthew Modine muistelee elokuvaa Entertainment Weeklyn radiohaastattelussa.

Modine kertoo avoimesti siitä, miten Kurkunleikkaajien saaren epäonnistuminen vaikutti hänen uraansa.

Hän ei aluksi halunnut lukea arvosteluja, mutta lehdistökiertueen aikana hänen hotellihuoneeseensa tuotiin lehtiä, joissa Kurkunleikkaajien saari oli arvosteltu, joten hän päätti kuitenkin lukea yhden. Siinä elokuva lytättiin, joten Modine päätti lukea toisenkin arvostelun. Se oli yhtä tyly, mutta sen jälkeen Modine ajatteli, että kyllä jostain löytyy positiivinenkin arvio. Sellainen löytyi lopulta, mutta vasta kun hän oli lukenut nipun tyrmääviä arvioita.

– Puhun nyt totta. En halunnut tappaa itseäni, mutta halusin hirttää itseni kylpyhuoneeseen, jotta siivooja löytäisi minut sieltä. Halusin ihmisten ymmärtävän, miten paljon se satutti. Tein parhaani elokuvassa, ja niin tekivät kaikki muutkin.

Modine on sitä mieltä, että elokuva on mainettaan parempi.

– Ihmiset sanovat minulle että Kurkunleikkaajien saari on kamala, mutta he eivät ole edes nähneet elokuvaa. Se on itse asiassa viihdyttävä merirosvoelokuva, ja Renny Harlin teki hyvää työtä. Siinä on asioita, jotka eivät toimi ja olen niiden suhteen kriittinen, mutta en halua puhua siitä, se on kokonaisuutena fantastinen elokuva. Minusta se on yhtä hyvä kuin Pirates of the Caribbean. Sitä vain ihmettelee, miksi toinen toimi ja toinen ei. Oliko hetki väärä? Teimmekö elokuvan liian aikaisin?

Modine myöntää, että elokuva haittasi hänen uraansa, mutta samalla hän kertoo vertauskuvin, että elämässä on vain mentävä eteenpäin ja noustava kuopasta johon on pudonnut.

Kuuntele haastattelu alta.

Lähde: Entertainment Weekly

Lisää luettavaa