Satanistien suosittelemasta kauhuelokuvasta tuli menestys – nähdäänkö Suomessa?

23.2.2016 19:45

Parina viime viikonloppuna Yhdysvaltain lippukassoja on hallinnut valtavaksi hitiksi noussut Deadpool. Se ei kuitenkaan ole ainoa merkittävä menestys viime aikoina.

1600-luvun Yhdysvaltain maaseudulle sijoittuva kauhuelokuva The Witch tuli Yhdysvalloissa ensi-iltaan 19. helmikuuta ja keräsi ensimmäisenä viikonloppunaan 8,7 miljoonaa dollaria.

Summa voi tuntua pieneltä luvulta verrattuna hittielokuvien kymmenien miljoonien – tai Deadpoolin tapaukssssa yli sadan miljoonan – avaustuloksiin. The Witch on kuitenkin suhteellisesti katsottuna iso menestys. Se tehtiin vain 3,5 miljoonan dollarin budjetilla, joten jo ensi-iltaviikonlopun jälkeen sitä voi pitää erittäin tuottoisana elokuvana.

The Witchin menestystarinan taustalta paljastuu mielenkiintoinen ilmiö. Noituutta käsittelevän elokuvan on sanottu edustavan satanistisia arvoja.

”Elokuvan teemat heijastelevat niitä asioita, joista puhumme työssämme”, Satanic Temple -järjestön tiedottaja Jex Blackmore kertoi Varietyssa.

Elokuvan tuotantoyhtiö A24 lähetti Blackmorelle katselukopion etukäteen. Blackmore ihastui The Witchiin ja organisoi elokuvalle ennakkonäytöksiä, jotka A24 kustansi. Elokuvayhtiö sai The Witchille hyvää mainosta, mikä varmasti auttoi elokuvan markkinoinnissa.


Satanic Templen kannattajat eivät ole ainoita, jotka innostuivat elokuvasta. Elokuva on herättänyt positiivisia reaktioita siitä lähtien, kun se esitettiin Sundance-festivaaleilla viime vuonna. Elokuvan tultua Yhdysvalloissa laajaan levitykseen se on saanut erinomaisia arvosteluja. Myös lipunostajat ovat löytäneet elokuvan.

Vielä ei ole tietoa, nähdäänkö The Witch Suomen teattereissa. Kauhuelokuvien fanit ainakin sitä toivovat.

Lähteet: Vanity Fair, Variety

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa