Schwarzenegger jyrähtää ja tuomitsee uusnatsit uudessa videossaan: ”Vihassa ei ole kahta puolta!”

Kalifornian entinen kuvernööri on syntynyt hieman toisen maailmansodan jälkeen.

18.8.2017 11:42

Näyttelijä ja republikaanipoliitikko Arnold Schwarzenegger on lähettänyt julkisen videon Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpille. Schwarzenegger kritisoi Trumpia hänen löyhästä kannanotostaan Charlottesvillen tapahtumiin. Kalifornian entinen kuvernööri huomautti, että Trumpilla on suuri vastuu presidenttinä. Video katsottavissa tekstin lopusta.

”Sinulla on moraalinen vastuu lähettää yksiselitteinen viesti ettet ole vihan ja rasismin puolella”, Schwarzenegger sanoi. Tällä Arska viittasi Turmpin kommentteihin, jossa hän valitteli ”molempien puolien” olevan vastuussa tapahtumista. Molemmat puolet tarkoittivat tässä tapauksessa viharyhmiä, eli uusnatseja ja äärioikeistoa, sekä niitä vastustavia vastamielenosoittajia.

Arska jatkoi: ”Kiihkoilussa ei ole kahta puolta, eikä vihassa ole kahta puolta. Ja jos päätät marssia lipun alla, joka symboloi miljoonien ihmisten teurastusta – siihenkään ei ole kahta puolta.” Itävallassa pari vuotta toisen maailmansodan jälkeen syntynyt Schwarzenegger tietää mistä puhuu.

”Ainoa tapa peitota vihaiset ja kovat vihan äänet, on kohdata heidät kovemmalla, paljon järkevämmällä äänellä.” Videossa Arska sanoo myös, että presidentin pitäisi sanoutua irti kaikesta valkoisen ylivallan tukemisesta. ”Maassa joka päihitti Hitlerin armeijat ei ole sijaa natsilipuille.”

Terminaattori ei lopettanut tähän. ”Minulla on viesti uusnatseille, äärioikeistolaisile ja uusliitoutuneille … teidän sankarinne ovat luusereita. Tuette menetettyä tapausta. Ja uskokaa minua, tunsin ne alkuperäiset natsit, koska tiedättekö, olen syntynyt Itävallassa 1947 hieman toisen maailmansodan jälkeen. Kun kasvoin, olin rikkinäisten miesten ympäröimä, miesten jotka tulivat kotiin sodasta täynnä sirpaleita ja syyllisyyttä, miesten jotka oltiin harhautettu mukaan häviävään ideologiaan. Ja voin kertoa teille: nämä ihailemanne haamut elivät loppuelämänsä häpeässä ja lepäävät nyt helvetissä.”


Kuva elokuvasta Terminator Genesys

Lisää luettavaa