Star Wars -fanit huomio! Han Soloa jahdanneen palkkiometsästäjän esittäjä tulee Suomeen

Star Wars -tapahtuma Hoth-Con järjestetään kolmatta kertaa joulukuun alussa Helsingin Kulttuuriareena Gloriassa.

15.11.2017 13:28

Tähtien sodan Episodi IV:ssä Greedoa esittävä Paul Blake on yksi Hoth-Conin kutsuvieraista. Greedo oli palkkionmetsästäjä, jonka Jabba Hutt lähetti Han Solon perään, ja seurasi kaikkien Tähtien sota -fanien muistama kohtaaminen Mos Eisleyn kanttiinissa.

Blake on esiintynyt lukemattomissa elokuvissa, tv-sarjoissa ja teatteriproduktioissa, mutta siitä huolimatta hänen nimensä yhdistetään aina ensin George Lucasin avaruussaagaan.

Toinen kutsuvieras on Femi Taylor, brittiläinen näyttelijä ja tanssija. Hän esitti kaunista orjaa nimeltä Oola, joka päätyi syödyksi intergalaktisen gangsteriniljakkeen raivokohtauksen takia.

Osallistujat pääsevät tutustumaan organisoidun kysymys- ja vastausosion kautta tarkemmin näyttelijöiden uriin. Näyttelijät antavat myös nimikirjoituksia kaikille halukkaille.

Star Wars -teema jatkuu elokuvan muodossa. Hoth-Con 2017 esittää dokumentin Under the Radar: The Mike Edmonds Story, jonka on ohjannut Simon J. Frith. Star Wars -fanit tuntevat Mike Edmondsin roolistaan Logray-nimisenä ewokina Episodi VI:ssa.

Kaikki Hoth-Conin näyttelyt liittyvät Star Warsin maailmaan, vaikka ne esittävät sen osittain uudesta näkökulmasta. Veera Pirilä esittää hahmot kubistisella ja surrealistisella tyylillä. Janne Mällinen taas luo Star Wars -hahmoja luodakseen tapahtumia, jotka olisivat voineet tapahtua elokuvissa. Todellisuus ja lelut kohtaavat ennennäkemättömällä tavalla.

Viikonlopun aikana on myös muun muassa paneelikeskusteluja ja lautapelikisoja. Jos haluat oppia heiluttamaan lasermiekkaa kuin oikea jediritari, Ludosport Academyn henkilökunta auttaa sinua. Jos taas haluat rakentaa oman robotin, mene BB-8 Builders Clubin osastolle.

Star Wars -teeman lisäksi tarjolla muutakin fantasiaa ja sci-fiä.  Hoth-con 2017 avaa ovensa yleisölle lauantaina 2.12.2017 kello 11. Tapahtuma päättyy sunnuntaina klo 17. Kulttuuriareena Gloriassa osoitteessa Pieni Roobertinkatu 12, 00120 Helsinki.

Linkki: Tapahtuman kotisivut

Lisää luettavaa