Star Wars: Rogue One -elokuvassa käytetään luovia kuvaustapoja – näyttelijöillä uskomaton immersio

Star Wars: Rogue One -elokuvassa käytettiin monenlaisia luovia ratkaisuja.

8.12.2016 05:35

Yksi neronleimaus oli tehdä X-Wing -tähtihävittäjästä ”liikkuva.” Alus liikkui rajatusti ympäriinsä ja lisäksi aluksen ulkopuolella oli näyttöjä, joista näkyi avaruus. Alus tavallaan seurasi etukäteen tehtyä lentoreittiä liikkuen myös sen mukaisesti.

Tällä oli epäilemättä massiivinen vaikutus näyttelijän tunnelmaan pääsemiseen ja reaktioihin, sillä vaikutelma lienee lähellä oikealla X-Wingillä lentämistä.

Toinen erikoinen tekniikka oli ensimmäisen persoonan kuvaus. Ohjaaja Gareth Edwards meni itse X-Wing -alukseen ja kuvasi sieltä kameralla, jotta katsoja tuntisi olevansa lentäjän paikalla.

– Menin tämän X-Wingin sisälle, laitoin kameran olkapäälleni ja he sulkivat kuomun. Sitten vekotin alkoi lentämään ja lensin läpi avaruustaistelun. Yritin kuvata kaiken niin hyvin kuin vain osasin, Edwards kertoi.

Tällä ja monella muulla luovalla ratkaisulla elokuvaan on haettu dokumentaarista tuntua. Luvassa on siis todennäköisesti realistisin Star Wars koskaan, jos sellaisesta voi avaruusfantasian kohdalla puhua.

Lähde: Cinema Blend

Lisää luettavaa