Star Wars -veteraani suutahti – Rogue One -elokuvasta puuttui yksi tärkeä asia

Teki aikoinaan ison työn.

22.12.2016 17:04

Monia elokuvien alkutekstejä suunnitellut Dan Perri ei ole tyytyväinen, että uudesta Star Wars: Rogue One -elokuvasta on jätetty pois legendaariset vierivät alkutekstit. Perri näki aikoinaan Tähtien sodan alkutekstien vuoksi kuukausia vaivaa, joten ei ihme, että miestä harmittaa. Hän myös näkee niiden merkityksen faneille.

– Suoraan sanoen, se on valtava virhe, koska alkutekstit ovat niin ikoniset ja tärkeät kymmenille, sadoille miljoonille faneille, Perri pamautti.

Perri sanoi myös, että työ ei ollut helppo, sillä George Lucas torjui Perrin ehdotukset alkuteksteistä lukemattomia kertoja. Lucas ehdotti lopulta Perrille katsoa tiettyjä elokuvia, kuten Buck Rogers-elokuvia sekä 1930-luvun sarjoja hakien inspiraatiota sieltä.

Lopulta Perri sai idean vuonna 1939 julkaistun Union Pacific -elokuvan alkuteksteistä. Teksteissä onkin paljon samaa Star Wars -tekstien kanssa.

Tämän neronleimauksen jälkeenkin töitä vielä riitti viikkojen ajan, jotta lopputulos miellytti Lucasia.

– Kaikki tehtiin filmillä. Teet testin mustavalkofilmille, sitten se piti kehittää seuraavana päivänä tai myöhemmin samana päivänä. Sitten kiiruhdin Van Nuysiin (alue Los Angelesissa) ja odotin tunteja, että pääsen näyttämään alkutekstit hänelle eikä hän koskaan pitänyt niistä. Ja se vain jatkui ja jatkui ja jatkui, Perri kuvaili.

Lopulta Lucas tietysti hyväksyi tekstit. Perri ei kuitenkaan edelleenkään pidä kokemusta hauskana. Se oli hänen mielestään vaikea projekti, mutta oli tyytyväinen itsekin lopputulokseen.

Dan Perriä pidetään legendana alkutekstien suunnittelussa. Niitä voi ihailla muun muassa elokuvissa Taksikuski, Kuin raivo härkä ja Hei me lennetään! Alla video Union Pacific -elokuvan alusta, josta Perri sai idean Tähtien sotaan.

Lähde: The Hollywood Reporter

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia