Suosittu korealaisohjaaja jatkaa länsimaiden valloitusta

19.9.2012 21:55

Kouraisevasta Old Boy -kostoelokuvasta (2003) tunnettu Chan-wook Park jatkaa länsimaissa työskentelyä tulevan Corsica 72 -elokuvan parissa.

Korealaisohjaaja on vasta saanut valmiiksi ensimmäisen länsimaalaisen elokuvansa, Nicole Kidmanin ja Mia Wasikowskan tähdittämän kauhudraaman Stoker.

Jännityskuvastosta Park hyppää tosipohjaisen aikalaisdraaman pariin. Korsikan saarelle vuoteen 1972 sijoittuvassa tarinassa kahden ystävyksen elämät kulkevat hyvin erilaisia polkuja. Toisesta tulee gangsteri, kun taas toinen hankkii elantonsa kunniallisena työläisenä. Ystävyys joutuu lopulta koetukselle, kun kohtalokas nainen ilmestyy kuvioihin.

Corsican käsikirjoitus on lähtöisin Daniel Craigin Bond-elokuvat kirjoittaneilta Neal Purvisilta ja Robert Wadelta.

Parkilla on ollut pidempään tulilla myös elokuva The Axe, jonka piti olla ohjaajan ensimmäinen englanninkielinen elokuva ennen Stokeria. Kirves ei ole vielä kuitenkaan nytkähtänyt tuotantoon asti. Empiren mukaan ohjaaja on ollut kiinnostunut myös The Brigands Of Rattleborgesta, mutta allekirjoitettu sopimus Corsica 72 -ohjaajaksi poikinee seuraavaksi valmistuvan tuotannon.

Muun muassa Cannesissa aikoinaan palkittu Old Boy on osa Parkin länsimaissakin hyvin vastaanotettua kostotrilogiaa, jonka muut elokuvat ovat Sympathy for Mr. Vengeance (2002) ja Lady Vengeance (2005).

Spike Lee on parhaillaan tekemässä Old Boysta uusintaversiota.

Stoker ilmestyy ensi keväänä. Corsica 72 ja uusi Old Boy ovat vielä ilman julkaisuaikataulua.

Kuva Parkin Old Boysta.

Lähde: Empire

Lisää luettavaa