Tämän vuoden Animatricks-kilpailun voittajat ovat selvillä

26.4.2015 17:12

Animatricks lyhytanimaatiokilpailun voittajat ovat julkistettu. Sarjoja kilpailussa oli kaksi: kansainvälinen- ja kotimainen sarja. Myös kunniamainintoja jaettiin. Lyhytanimaatiot arvioi tuomaristo, johon kuului Rocks in my Pockets -animaation ohjaaja Signe Baumane, musiikkinero Mark Thomas sekä Rovio entertainment-mediayhtiön Salla Hiltunen

Kansainvälisen sarjan voittajaksi nousi Bottomfeeders, joka kertoi sumun erottamista lajeista ja heidän selviytymisestään ankarassa maailmassa. Tuomariston mielestä animaatio oli kokonaisuutena omintakeinen ja sen kerronta oli sujuvaa. Bottomfeedersin ohjasi Matt Reynolds.

Kotimaisen sarjan voitti Valvoja, nukkeanimaatio mummosta, jonka robottihuoltaja yrittää muistuttaa häntä tärkeästä asiasta. Tuomaristo kehui animaation kuvausta sekä sen persoonallista ja inhimillisen koskettavaa ilmaisua. Robottihahmon sympaattisuutta verrattiin Wall-e elokuvan nimikkorobottiin. Animaation tuotantotiimiin kuuluivat opiskelijat Pietari Bagge, Christer Hongisto, Elisa Ikonen ja Inka Matilainen.

Kunniamaininnoilla palkittiin Marika Laineen, Markus Lepistön, Leo Liesvirran ja Tommi Mustaniemen ohjaama Balcany at the end of the world nerokkaasta äänimaailmastaan ja Mike A Smithin Cooped ammattimaisesta toteutuksesta ja sen hauskuudesta.

Kuva elokuvasta Rocks in my Pockets

(Episodi/EH)

Lisää luettavaa