Tänään tv:ssä: Vuoden 2012 väkivaltainen rikoselokuva on tehty tutuista aineksista mutta harvinaisen onnistuneesti

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2012 valmistunut Salakuljettaja.

18.6.2019 05:00

Mark Wahlbergin esittämä perheellistynyt ex-kriminaali kiskotaan takaisin hämäräbisneksiin, kun vaimon veli mokaa kuriirireissun ja siitä syntynyt velka siirtyy miehen kontolle. Ainoa keino tasata tilit on tehdä kaikkien aikojen isoin keikka ja salakuljettaa autollinen väärennettyä valuuttaa.

Ohjaaja Baltasar Kormákur törmäyttää piinaavasti omille jaloilleen pääseen miehen maailman menneisyyteen. Salakuljettajan islantilaisessa alkuperäisversiossa Reykjavik–Rotterdam (2008) pääosaa näytellyt Kormákur vie katsojan perhejuhlasta arkiduuniin ja tempaisee sitten armottoman väkivaltaisiin ympyröihin, joissa pätee vain raha – läheisinkin voi pettää kun ahneus jyrää lojaalisuuden.

”Tarina on kiinnostavasti monikerroksinen, eivätkä sen hahmot ole normaaliin hollywoodilaiseen tapaan yksiulotteisia. Elokuvan toimintakohtaukset ovat tavanomaisia, mutta jännitteet löytyvätkin ohjauksen ja käsikirjoituksen erinomaisuudesta”, kirjoitettiin Episodin arviossa.

Wahlbergin lisäksi elokuvassa näyttelevät Ben Foster, Diego Luna, Giovanni Ribisi, J.K. Simmons, Kate Beckinsale ja Lukas Haas.

Salakuljettaja esitetään TV5-kanavalla tiistaina 18.06.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia