Tänään tv:ssä: Ehkä kaikkien aikojen erikoisin leffatrilogia – katso illalla sen päätösosa

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2013 valmistunut The World’s End.

23.5.2018 05:05

Brittikomediassa viisi nuoruuden opiskeluaikojen kaveria aikoo saattaa loppuun 1990-luvulla kesken jääneen baarikierroksen. Osa on kasvanut aikuiseen elämään, osa jämähtänyt ikuiseen nuoruuteen, ja pubikierrosta varjostaakin erilleen kasvaneiden entisten ystävysten vaikeus enää löytää yhteisymmärrystä.

The World’s End -nimiseen pubiin päättyväksi tarkoitetun kierroksen aikana myös monet muut menneisyyden haamut heräävät henkiin pilaamaan bilefiilistä. Mutta se on pientä, sillä hiljalleen kaverukset havahtuvat siihen, että koko maailma heidän ympärillään tuntuu muuttuneen oudoksi, pelottavaksi ja lopulta hengenvaaralliseksi. Onko maapallon tulevaisuus ryyppyremmin käsissä?

Elokuva on kolmas osa näyttelijä Simon Peggin ja ohjaaja Edgar Wrightin kirjoittamalle Cornetto-trilogialle, jonka aiemmat osat ovat zombi-elokuvien kliseille naureskeleva Shaun of the Dead ja poliisitoimintaparodia Hot Fuzz. Kaikkien elokuvien pääosassa näyttelevät Pegg ja Nick Frost, mutta tarinoissa ei ole mitään muuta yhteistä nimittäjää kuin Cornetto-jäätelö, joka nähdään tai mainitaan trilogian jokaisessa osassa.

The World’s End esitetään YLE TV2-kanavalla keskiviikkoan 23.05.2018 klo 23.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia