Tänään tv:ssä: Tämä hittileffa toi tähdelle ja ohjaajalle Oscarit sekä 40 miljoonan dollarin tilipussin – ei huono diili

Tänään nähdään televisiossa kuusi Oscaria voittanut menestyselokuva Forrest Gump vuodelta 1994.

14.1.2017 07:57

Nimiroolia esittävälle Tom Hanksille toisen peräkkäisen Oscarin tuonut elokuva kertoo miehestä, joka tarkkailee maailmaa omintakeisella tavallaan ja sotkeutuu kuin sattumalta mukaan lukuisiin maailmanhistoriaa määrittäviin tapahtumiin.

Gumpin koskettavassa elämässä ovat vuorotellen läsnä muun muassa Vietnamin sota, Elvis, presidentti Nixon ja omintakeinen kalabisnes. Hanksin ohella elokuvassa näyttelevät Robin Wright ja Gary Sinise.

Hittielokuva toi Hanksille ja ohjaaja Robert Zemeckisille maineen lisäksi myös valtavasti rahaa. Molemmat saivat paitsi Oscar-palkinnot myös arviolta 40 miljoonan dollarin tilipussin. Kumpikin oli tehnyt sopimuksen siitä, että normaalin palkkion lisäksi heille kuuluu prosenttiosuus elokuvan lipputuloista. Ei huono diili.

Forrest Gump nähdään Nelosella lauantaina 14.01.2017 klo 21.00 ja Hero-kanavalla sunnuntaina 15.01.2017 klo 18.25. Katso alta kooste parhaista Forrest Gump -sitaateista.

Lisää luettavaa