Tänään tv:ssä: Jättipalkkio! Schwarzeneggerille maksettiin tästä elokuvasta järjetön summa rahaa ja prosentit päälle

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2003 valmistunut Terminator-elokuvasarjan kolmas osa Koneiden kapina.

16.11.2017 06:27

Terminator 3: Koneiden kapina valmistui 12 vuotta kakkososan jälkeen. Kaksi ensimmäistä Terminator-elokuvaa tehnyt James Cameron ei jatkanut ohjaajana, vaan hänen tilalleen pestattiin Jonathan Mostow (U-571, Surrogates).

Arnold Schwarzenegger nähdään tutussa roolissa terminaattorina, ja hän sai roolistaan jättipalkkion. Schwarzeneggerille maksettiin IMDb:n mukaan ennätykselliset 29,25 miljoonaa dollaria. Lisäksi hän neuvotteli itselleen prosenttiosuuden leffan tuotosta.

Elokuvan alussa on kulunut kymmenen vuotta siitä, kun John Connor esti tuomiopäivän tapahtumat. Nyt hän on 22-vuotias ja elää irtolaisena ilman identiteettiä yrittäen paeta väistämätöntä tulevaisuutta. Johnin roolissa on Nick Stahl, joka sai roolin kun kakkososassa roolin vetänyt Edward Furlong sai potkut virkavallan kanssa tulleiden ongelmien takia.

Juonikuvio on sama kuin aiemmin, eli taas tulee uusi terminaattori Aatamin asussa tulevaisuudesta Johnia kiusaamaan. Tällä kertaa tuholaisena on hemaisevan blondin muotoon rakennettu T-X (Kristanna Loken). Terminator-elokuvissa on aina ollut vahvoja naisia, ja T-X onkin varsinainen terminarttu.

Heti perään tulevaisuudesta putkahtaa tietenkin myös Schwarzeneggerin esittämä T-101. Vaatteet puuttuvat häneltäkin, mutta läheisestä gaybaarista löytyy onneksi hyvännäköiset nahkavermeet. Elton John -aurinkolasit eivät Arskalle jostain syystä kelpaa. Arskan muistiin on ohjelmoitu käskyt suojella paitsi John Connoria myös Claire Danesin esittämää nuorta eläinlääkäriä, jolle on varattu merkittävä rooli tulevaisuuden sodissa.

Terminator 3: Koneiden kapina esitetään TV5-kanavalla torstaina 16.11.2017 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa