Tänään tv:ssä: Lindsay Lohanin friikki komedia

19.12.2014 06:27

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2003 valmistunut komediahitti Perjantai on pahin (Freaky Friday).

Äiti ja tytär joutuvat toistensa kehoihin, ja palautuakseen ennalleen heidän pitää paitsi fyysisesti, myös henkisesti asettua toistensa asemaan.

Jamie Lee Curtis näyttelee tarinan kiireistä psykologiäitiä, Tessiä. Vähemmän kiitollinen on elokuvan oikean teinin, Annabellin, rooli, jonka Lindsay Lohan vetää tyydyttävästi läpi, antaen kuitenkin kohteliaasti Curtisille tilaa, että tämä saisi varastettua show’n mahdollisimman helposti. Vaikka Lohan pyrkiikin näyttelemään keski-ikäistä sinänsä oikean suuntaisesti olemalla takakireä neiti täydellisyys, hän päätyy olemaan vain nuori pingottaja. Ja huolimatta siitä, että Curtisin pitäisi esittää teiniä, hän näyttelee huoletonta, nuoriin miehiin menevää boheemiäitiä.

Lohanin ja Curtisin kemiat pelaavat kelvollisesti yhteen, vaikkei elokuvan meininki aivan hervottomaksi äidykään. Tapahtumat vyöryvät eteenpäin mukavasti, varmasti ja yllätyksettömästi kuin mummun ja paapan parisuhde.

Ja niin epäreilulta kuin se Lohania kohtaan tuntuukin, on Curtisilla koko ajan hauskempaa. Hän saa kauhistella peilin edessä näyttävänsä haudasta nousseelta. Hän saa pakoilla charmanttia miesystäväänsä dramaattisesti kammoksuen. Ja hän saa innostaa yleisön tekemään aaltoliikettä kuivaakin tylsemmässä puhe-ohjelmassa.

Perjantai on pahin nähdään Nelosella perjantaina 19.12.2014 klo 21.00.

Lisää luettavaa