Tänään tv:ssä: Mestariohjaajan rankin työ kertoo traagisesta verilöylystä – ”Vuoden 2005 paras elokuva”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2005 valmistunut Steven Spielbergin ohjaustyö München, joka perustuu tositapahtumiin.

14.1.2017 06:27

Münchenin kesäolympialaiset vuonna 1972 keskeytyivät traagisiin tapahtumiin, kun palestiinalaisten terroristijärjestö Musta syyskuu kaappasi panttivangeikseen ja surmasi 11 israelilaisurheilijaa. Spielbergin loistava filmatisointi aiheesta kertoo ensisijaisesti verilöylyä seuranneen vuoden tapahtumista, yllättävinkin painotuksin.

Israelin pääministeri kehottaa tiedustelupalveluaan organisoimaan vastaiskun. Vastuun siitä saa nuori agentti Avner (Eric Bana), jonka on viiden miehen tapporyhmän vetäjänä paikannettava ja tapettava 11 terroristien taustavoimiin kuulunutta terrori-iskun suunnittelijaa. Mutta onko antautuminen koston kierteelle viisasta ja miten se vaikuttaa kostajiin itseensä?

München sai monilta kriitikoilta kiittävät arviot, ja se nimettiin monissa yhteydessä vuoden 2005 parhaisiin elokuviin. Slate-lehden David Edelsteinin mukaan se oli ilmestymisvuotensa paras. New York Timesissa Manohla Dargis kirjoitti, että München on Spielbergin siihenastisen uran rankin elokuva.

München nähdään Hero-kanavalla lauantaina 14.01.2017 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa