Tänään tv:ssä: Oletko nähnyt tätä Speden ja Veskun unohtunutta elokuvaa – Kehuja saanut rikoskomedia on jäänyt Uunojen varjoon

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1986 valmistunut Liian iso keikka.

24.9.2019 05:00

Spede Pasanen ja Vesa-Matti Loiri tekivät yhdessä paljon muutakin kuin Uuno Turhapuro -leffoja. Yksi tällainen tuotanto on vuoden 1986 komedia Liian iso keikka, jonka ohjasi ja käsikirjoitti monien Uuno-komedioiden tekijä Ere Kokkonen.

Liian iso keikka kertoo Nikolai Savitsenkon eli Nigin johtamasta organisaatiosta Rikokset Puolestanne Oy, joka suunnittelee vuosisadan raharyöstöä.

Elokuvassa on otettu vaikutteita suosituista rikossarjoista, kuten Charlien enkelit, Columbo ja Hill Street Blues. Luvassa on myös Loirin uhkarohkeita kiipeilykohtauksia, jotka tehtiin ilman trikkejä.

Liian iso keikka ei ole nykykatsojille kovinkaan tuttu, ja se ehkä joutuikin Turhapurojen varjoon, vaikka kriitikot pitivät sitä yllättävän hyvänä Spede-tuotantona. Suunniteltu jatko-osa jäi kuitenkin tekemättä.

Menestystä olisi kuitenkin toivottu enemmän kuin 126 000 katsojan verran, mikä on tavalliselle suomalaiselle elokuvalle paljon, mutta Speden tuottamalle komedialle vähän.

Loirin lisäksi elokuvassa näyttelevät muun muassa Ville-Veikko Salminen, Hannele Lauri, Ritva Valkama, Pentti Siimes ja Aake Kalliala.

Liian iso keikka esitetään MTV3-kanavalla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 25.09.2019 klo 00.55.

Lähde: Elonet

Lisää luettavaa