Tänään tv:ssä: Rakastatko huonoja elokuvia? Tämä ö-luokan katastrofielokuva on sinua varten

Tänään nähdään televisiossa katastrofileffojen halpasarjaan kuuluva Age of Ice. Vuonna 2014 valmistunut halpistuotanto on saanut suomenkielisen nimen Jäätikön uhka.

AGE OF ICE002.jpg

Tieteisseikkailu kertoo amerikkalaisperheestä, joka on lomailemassa Egyptissä, kun valtavat maanjäristykset aiheuttavat mannerlaatan halkeamisen, ja uusi jääkausi on alkamassa.

Episodin huonoihin elokuviin keskittyvä Kauheus on katsojan silmissä -palsta otti leffan käsittelyyn numerossa 4/2015. Seuraavassa Jouni Vikmanin analyysi elokuvasta:

Juuri kun kuvittelee, ettei Asylum-studio voi alittaa rimaansa ja tehdä aikaisempia halpiksiaan kökömpää ja halvempaa elokuvaa, ilmestyy Age of Ice! Jos Zombeaversissa inspiraationa on ollut pelkkä pikkutuhma nimi, on joku nyt saanut neronleimauksen: ”Mitä jos… Saharassa sataisi lunta?!”

Asylum-tuotantojen vakiopahis, mitä tahansa tarvittaessa aiheuttava vulkaaninen toiminta, saa Egyptissä aikaiseksi lumimyrskyn, joka on missä tahansa muualla tapahtuvaa lumimyrskyä vaikuttavampi, koska, niinku, Sahara! Paikalliset tappavat itseään tyhmyyttään, kun amerikkalaiset pelastavat itseään Saharan vuorilla ja niiden kaivoskäytävissä. Lumiaavikot on kuvattu peltoaukeilla ja parkkipaikoilla, eikä kenenkään pidä kiinnittää huomiota taustalla häämöttäviin puurajoihin ja rakennuksiin, koska hitto soikoon Sahara!

Age of Ice on mittapuu, jonka mukaan rakkaus todella huonoja elokuvia kohtaan testataan. Se on tarkoitettu ihmisille, jotka nauttivat, kun muutaman askeleen mittainen matka turvaan on venytetty paria kuvakulmaa vaihtelemalla minuuttien mittaiseksi kameroiden täristessä maanjäristyksen merkiksi. Tai kun pyramidin kylkeä juuri pulkkamäkeä laskeneet ihmiset valittavat korkeiden paikkojen puutteen aiheuttamaa puhelinsignaalin saamisen vaikeutta.

Tätä kökömpää ja halvempaa ei Asylumkaan pysty enää tekemään. Ehkä.

Jäätikön uhka nähdään FOX-kanavalla sunnuntaina 15.05.2016 klo 21.00. Toinen esitys keskiviikkona 18.05.2016 klo 23.55. Katso traileri alta.

(Episodi/JH/JV)

Aiheet: