Tänään tv:ssä: Rankka elokuva kuvaa syytöntä miestä joka joutuu pedofiliasyytösten kohteeksi

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2013 valmistunut tanskalaiselokuva Jahti.

23.10.2016 07:57

Ohjaaja Thomas Vinterberg tunnetaan rankoista ja vahvoista draamoista kuten Juhlat (1998) ja Submarino (2010). Jahti kuuluu samaan sarjaan: se on yhtä aikaa vaikuttava ja ahdistava.

Mads Mikkelsen esittää nelikymppistä eronnutta miestä nimeltä Lucas, joka työskentelee pikkukaupungin päiväkodissa. Lucas etsii uutta suuntaa elämäänsä, mutta kaikki muuttuu, kun pikkutytön puheista syntyy pedofiliasyytös. Tytön isä on Lucasin hyvä ystävä.

Lucasin elämä romahtaa. Ennen metsästysretkillä äijäporukassa viihtynyt mies huomaa, että ystävät ovat entisiä ystäviä. Koko kylä kääntää hänelle selkänsä ja alkaa traaginen ajojahti.

Katsoja tietää alusta saakka, että tyttö valehtelee, mutta se ei vähennä tarinan tehoa vaan tekee elokuvasta sitäkin synkemmän. Vinterberg ei silti tee pikkutytöstä tarinan syntipukkia, vaan Lucasin painajaisen aiheuttaa kyläyhteisössä kasvava primitiivinen raadollisuus.

Jahti on tyylikkäästi kuvattu elokuva, joka jää mieleen paitsi vaikuttavana tarinana myös visuaalisena kokemuksena. Mads Mikkelsen on loistava pääroolissa.

Jahti alkaa Yle Femmalla sunnuntaina 23.10.2016 klo 21.00.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia