Tänään tv:ssä: Scarface-ohjaajan upea vuoden 2012 trilleri ei tullut Suomessa lainkaan teattereihin

Tänään nähdään televisiossa Brian De Palman ohjaama jännäri Passion.

21.10.2018 06:30

Ohjaajaveteraani Brian De Palma (Carrie, Scarface) teki paluun juurilleen vuoden 2012 elokuvassaan, joka muistuttaa tyyliltään ja kerronnaltaan 1970- ja 80-lukujen klassisia De Palma -trillereitä.

Noomi Rapace esittää berliiniläisessä mainostoimistossa työskentelevää Isabellea, joka keksii loistoidean uutta älypuhelinkampanjaa varten. Isabellen pomo Christine (Rachel McAdams) esittelee idean omissa nimissään ja kaappaa siitä kunnian. Teko käynnistää naisten välillä jäätävän valtapelin, jossa ovat kaikki keinot sallittuja.

Passion pohjaa ranskalaisen Alain Corneaun (1943–2010) viimeiseksi jääneeseen elokuvaan Love Crime (2010). De Palma on sovittanut tarinasta tunnistettavasti omanlaisensa version, joka kulkee hallitun splitscreen-kerronnan, häiriintyneen seksuaalisuuden, tarkkaan annosteltujen sokkikäänteiden ja Pino Donaggion uhkaavan musiikin rytmittämänä.

Passion jäi Suomessa vaille teatterilevitystä, mutta se on ollut saatavana dvd:nä ja blu-rayna. Elokuva esitetään Hero-kanavalla sunnuntaina 21.10.2018 klo 20.45. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa