Tänään tv:ssä: Stephen Kingin tekstiin perustuvassa kauhuelokuvassa on pelottava hotelli ja juoppo kirjailija – Ei, tämä ei ole Hohto

Tänään nähdään televisiossa Stephen Kingin novelliin perustuva Huone 1408 vuodelta 2007.

22.2.2017 06:27

Ruotsalaisen Mikael Håfströmin (Pahuus) ohjaaman kauhutarinan päähenkilö on kirjailija Mike Enslin (John Cusack), joka käsittelee teoksissaan paranormaaleja ilmiöitä. Uutta kirjaansa varten Enslin on ottanut käsittelyyn kummitustalot.

Skeptisesti kummitteluun suhtautuva Enslin päättää vierailla Dolphin-hotellin huoneessa numero 1408, jolla on karmea menneisyys kuolintapauksineen. Hotellin johtaja (Samuel L. Jackson) yrittää kovasti varoittaa Ensliniä viettämästä yötä huoneessa, jossa kukaan ei ole kestänyt tuntia pitempään. Senhän arvaa, että Enslinin päätä ei käännetä.

Elokuvan pelottavat tapahtumat eivät ole pelkkää halpahintaista säikyttelyä. Enslinin näyt ja kokemukset ovat psykologista kauhua, joka kumpuaa päähenkilön omasta menneisyydestä ja alitajunnasta. Elokuvan ongelmana taas on se, että painajaismainen hotelli, hallusinaatiot ja menneisyyden traumoista kärsivä alkoholiongelmainen kirjailija tuovat hieman liikaa mieleen toisen King-filmatisoinnin eli Stanley Kubrickin ohjaaman Hohdon.

Huone 1408 nähdään Hero-kanavalla keskiviikkona 22.02.2017 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia