Tänään tv:ssä: Tämä Renny Harlinin elokuva rikkoi ennätyksiä ennen kuin yhtään kohtausta oli filmattu

long_kiss_goodnight

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1996 valmistunut Long Kiss Goodnight.

Renny Harlinin ohjaama toimintaelokuva kertoo perheenäiti Samanthasta, joka joutuu auto-onnettomuuteen. Samantha selviää onnettomuudesta hengissä ja huomaa saaneensa uusia kykyjä. Samantha palkkaa yksityisetsivän tutkimaan menneisyyttään, ja pian selviääkin että hän on oikeasti palkkatappaja.

Elokuvan käsikirjoittaja Shane Black sai tekstistään ennätyspalkkion. Tappava ase -elokuvien kirjoittajalle maksettiin Long Kiss Goodnight -käsikirjoituksesta kolme miljoonaa dollaria. Vastaavaa summaa ei mistään käsikirjoituksesta ollut maksettu aiemmin. Black ryhtyi myöhemmin myös ohjaajaksi (Kiss Kiss Bang Bang, Iron Man 3)

Samanthan roolissa nähdään Geena Davis, jonka kanssa Harlin oli elokuvan tekemisen aikoihin naimisissa. Pariskunta teki yhdessä myös elokuvan Kurkunleikkaajien saari.

Long Kiss Goodnightille on vuosia puuhailtu jatko-osaa. Valmistuminen on vielä hyvin epävarmaa ja toistaiseksi tiedot ovat huhutasoa, mutta toista alkuperäistä pääosaa esittävä Samuel L. Jackson on tiettävästi lupautunut mukaan.

Long Kiss Goodnight nähdään MTV3-kanavalla sunnuntaina 07.02.2016 klo 21.00.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut