Tänään tv:ssä: Tämän pelileffan huonoudessa ei ole mitään hauskaa

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2004 valmistunut Resident Evil: Apocalypse.

29.11.2016 05:05

Suurkaupungin alle kätketyn laboratorion zombie-virus on tartuttanut kaupungin asukkaita, ja virkavalta eristää kaupungin aikoen tuhota sen asukkaineen. Muutama ylivoimaisia kykyjä omaava ihminen yrittää paeta ennen tuhoa pelastaen pikkutyttöjä ja taistellen zombien lisäksi erilaisia mutantteja vastaan.

Videopeliin perustuvan toimintaelokuvan ensimmäinen jatko-osa on yhtä pelimäinen, mutta toimii alkuperäistä huonommin. Ensimmäinen Resident Evil ei sekään ollut mikään kovin hyvä elokuva, mutta se sentään pysyi kasassa sulkiessaan päähenkilönsä maanalaisen laboratorion klaustrofobiseen, zombeja kuhisevaan ympäristöön. Apocalypsen kokoaan jatkuvasti muuttavan kaupungin kaduille sijoitettuna jännitystä ei juuri ole.

Ykkönen loi kaikessa hölmöydessään pari kiehtovaakin uutuutta kuten zombiekoirat. Kakkosessa itsetarkoituksellisen pirullisen suuryrityksen yhä epämääräisemmäksi käyvään toimenkuvaan on zombien luomisen lisäksi kuulunut erilaisten tappajamutanttien kehittäminen. Niiden tarkoituksena on… no, se ei oikeastaan koskaan selviä. Rytmittömässä elokuvassa ei ole kohtauksia, on vain pelitasoja. Sen typeryydessä ei ole mitään ironista, eikä sen huonous ole hauskaa.

Resident Evil: Apocalypse esitetään Kutosella tiistaina 29.11.2016 klo 22.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa