Tänään tv:ssä: Tätä Bond-leffaa Roger Moore inhosi – Piti liian väkivaltaisena, ei tullut toimeen naistähden kanssa

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1985 valmistunut 007 ja kuoleman katse.

20.8.2018 05:00

Roger Mooren esittämä James Bond saa vastaansa häikäilemättömän teollisuusmiljonääri Max Zorinin (Christopher Walken), joka pyrkii hallitsemaan koko maailman mikrosirutuotantoa ja tuhoamaan Kalifornian Piilaakson kätyrinsä May Dayn (Grace Jones) avustuksella. Bond ryhtyy tekemään suunnitelmasta selvää yhdessä geologi Stacey Suttonin (Tanya Roberts) kanssa.

John Glenin kolmannessa Bond-ohjauksessa tekee valkokangasdebyyttinsä myös toimintatähti Dolph Lundgren.

Kuoleman katse jäi Roger Mooren esiintymiseksi Bondin roolissa, eikä kokemus ollut hänelle miellyttävä. Mooren mielestä se oli huonoin hänen seitsemästä Bond-elokuvastaan. Moore ei pitänyt siitä, että väkivaltaa oli lisätty aiempiin elokuviin verrattuna. Tuolloin 57-vuotias Moore piti itseään liian vanhana rooliin tajutessaan, että Tanya Robertsin äiti oli häntä nuorempi. Lisäksi hän ei tullut lainkaan toimeen Grace Jonesin kanssa.

Duran Duranin esittämä tunnuskappale A View to a Kill huomioitiin Golden Globe -ehdokkuudella. Se on edelleen ainoa Bond-kappale, joka on yltänyt USA:n Billboard-listan ykköseksi. Kappale kuullaan Bond-leffoille ominaisen tyylikkäässä alkutekstijaksossa, jonka voit katsoa alta.

007 ja kuoleman katse esitetään Nelosella maanantain 20.08.2018 klo 21.00.

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa