Tänään tv:ssä: Upeasti toteutettu tarina vielä yli 20 vuoden jälkeenkin – Tämä elokuva aloitti aivan uuden aikakauden

Tänään nähdään televisiossa Pixarin ensimmäinen pitkä animaatio Toy Story – Leluelämää.

21.1.2018 07:57

Vuonna 1995 Pixar teki historiaa julkaisemalla maailman ensimmäisen kokonaan tietokoneanimoidun piirroselokuvan. Toy Story antoi animaatioelokuvalle täysin uuden merkityksen.

Toy Story on tarina leluista, jotka omistajansa poissaollessa elävät omaa leluelämäänsä. Sankareina häärivät Andy-pojan suosikkilelu ja leluhuoneen pomo, cowboy-nukke Woody, vitsikäs Herra Perunapää, pelokas ja hieman yksinkertainen dinosaurus-Rex sekä vieterimäinen Slinky-koira.

Syntymäpäivät ja joulut ovat leluille jännittävää aikaa, koska silloin lapset saavat lahjaksi uusia leluja ja vanhoja kutsuu unhola. Näin uhkaa käydä myös Woodylle, kun taloon saapuu avaruusranger Buzz Lightyear. Mustasukkaisen Woodyn elämä vaikeutuu, kun Buzz joutuu Woodyn vahingon seurauksena naapurin lelunkiduttajapojan kynsiin. Huimassa pelastusoperaatiossa ystävyys punnitaan, mutta kaveria ei jätetä.

Toy Story loistaa omalaatuisella, viattomalla viehätyksellään vielä yli kaksi vuosikymmentä myöhemminkin. Se on upeasti toteutettu lämminhenkinen tarina pienistä sankareista, joilla on sydän paikallaan.

Elokuvasta nähdään suomenkielinen versio, jonka äänirooleissa esiintyvät Antti Pääkkönen, Santeri Kinnunen, Pekka Autiovuori, Mikko Kivinen, Jarmo Koski ja Petteri Summanen.

Toy Story esitetään Nelosella sunnuntaina 21.01.2018 klo 18.15. Katso alta kohtaus elokuvasta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia