Tänään tv:ssä: Vuoden 2014 jättihitti oli kaikkien aikojen kallein esikoisohjaus – ”Kekseliäs tarina vie mukanaan”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2014 valmistunut Maleficent – Pahatar.

17.5.2019 06:30

Prinsessa Ruususen uudessa tulkinnassa tuttu satu kerrotaan Pahattaren (Angelina Jolie) näkökulmasta.

Pahatar ei varsinkaan elokuvan alussa ole lainkaan paha. Hän on nuori keijutyttö, joka pelastaa Stefanus-nimisen pojan, johon hän ihastuu. Kun he aikuisena kohtaavat uudelleen, Stefanus pettää Pahattaren ja katkaisee häneltä siivet. Kun Stefanuksesta tulee myöhemmin kuningas, hänen tyttärestään Aurorasta tulee Pahattaren koston välikappale.

Angelina Jolie on kuin luotu Pahattareksi, ja hän hallitsee mustine sarvineen elokuvaa suvereenisti. Elle Fanning ei ehkä vastaa mielikuvaa alkuperäisen animaation prinsessasta, mutta hän esittää Auroraa luontevasti, ja roolihahmon lapsenomaisuus luo selkeän kontrastin Jolien Pahattarelle. Brittinäyttelijä Sam Rileyn (Control) esittämä Diavol on kekseliäs muunnelma alkuperäisen elokuvan korppihahmosta.

Maleficent on kaikkien aikojen kallein esikoisohjaus. Ohjaaja Robert Stromberg on työskennellyt aiemmin lavastajana ja visuaalisena suunnittelijana muun muassa elokuvissa Avatar, Pan’s Labyrinth ja Piin elämä, joten hän osaa luoda sadunomaista kuvastoa. Se on kuitenkin muutakin kuin kauniita kuvia ja lavasteita. Kekseliäs tarina ja kiehtovat hahmot vievät mukanaan taianomaiseen maailmaan.

Elokuvasta tuli suurmenestys, ja se saa jatkoa tänä vuonna. Maleficent: Mistress of Evil tulee teattereihin lokakuussa.

Maleficent esitetään Nelosella perjantaina 17.05.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia