Tänään tv:ssä: Vuoden 2015 rikoselokuva komealla tähtikaartilla – perustuu tositapahtumiin

IMDb-arvosana 6,9.

2.4.2020 05:00

Tänään nähdään televisiosta Etelä-Bostoniin sijoittuva tositapahtumiin perustuva rikosleffa Black Mass. Se kertoo irlantilais-amerikkalaisesta, väkivaltaisesta gangsterista Whitey Bulgerista, joka joutuu tekemään epämieluisan diilin omia tarkoitusperiään ajaakseen.

Depp on roolissa kyllä aika lailla vakuuttava, mutta tähden maskeeraus Bulgeriksi on mennyt hiukan yli, eikä hän näytä kovinkaan luonnolliselta. Kunhan sivuuttaa Deppin maskeeratun pärstävärkin, niin luvassa on varsin mukiinmenevä 123 minuuttinen karun kauniin rikoselokuvan parissa.

Episodin arvostelussa todettiin aikanaan näin: ”Vanhemmilla ohjaajilla on Hitchcockinsa ja Fellininsä, nuorempi polvi vannoo Scorsesen nimiin. Ja se näkyy. Black Mass ei ole poikkeus yhä väsyneempään sääntöön – Joe Pescin melkein odottaa astuvan kuvaan millä hetkellä hyvänsä tekemään ”How am I funny?”-numeronsa Mafiaveljistä.”

Arvostelussa todettiin kuitenkin elokuvan olevan myös viihdyttävä ja se saikin kohtuulliset kolme tähteä. Vaikuttavasta tähtikaartista löytyvät Deppin lisäksi muun muassa Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton, Jesse Plemons, Dakota Johnson ja Kevin Bacon.

Elokuva näkyy Subilta tänään 2.4.2020 kello 21.05.

Alla traileri.

Lisää luettavaa