Tätä leffa-asiantuntijat eivät osanneet ennustaa – tositapahtumiin perustuvasta avaruusleffasta tulossa suuri yllätyshitti

Yhdysvaltain lippukassoilla nähtiin yksi yllätysmenestyjä sekä monta floppia.

16.1.2017 16:31

Yhdysvalloissa teattereihin tuli nelipäiväisenä pitkänä viikonloppuna useita uusia ensi-iltoja, mutta viime viikolla ykköseksi noussut Hidden Figures pysyi kärkipaikalla. Sen neljän päivän tuotto oli noin 25 miljoonaa dollaria.

Tositapahtumiin perustuva Hidden Figures kertoo kolmesta mustasta naisesta, jotka tekivät merkittävää työtä, kun astronautti John Glenn lähetettiin ensimmäisen kerran avaruuteen. Elokuva on nousemassa isoksi yllätyshitiksi, ja sen odotetaan saavan lisää nostetta, kun Oscar-ehdokkuudet julkistetaan. Asiantuntijat povasivat Hidden Figures -elokuvalle huomattavasti pienempiä lipputuloja, ja sen menestystä on pidetty myös osoituksena siitä, että mustien näyttelijöiden vetovoimaa lippuluukuilla aliarvioidaan.

Uudet ensi-illat sen sijaan tekivät odotettua heikomman tuloksen. Bostonin maratonin pommi-iskusta kertova Patriot’s Day myi lippuja neljässä päivässä 14,25 miljoonan dollarin edestä ja sijoittui vasta tilaston kuudenneksi. Elokuvan pääosassa näyttelee Mark Wahlberg ja sen on ohjannut Peter Berg, joka on tehnyt Wahlbergin kanssa myös elokuvat Lone Survivor ja Deepwater Horizon.

Patriot’s Dayn lisäksi laajaan levitykseen tuli kolme muutakin elokuvaa, jotka osoittautuivat taloudellisiksi pettymyksiksi. Ison budjetin toimintakomedia Monster Trucks tuotti neljän päivän aikana noin 14,1 miljoonaa dollaria. Jamie Foxxin ja Michelle Monaghanin yhteinen elokuva Sleepless keräsi noin 10,1 miljoonaa dollaria. Ben Affleckin uusi ohjaustyö Live By Night tuotti neljän päivän aikana vain noin 6,2 miljoonaa.

Live By Night tuli teattereihin perjantaina myös Suomessa. Hidden Figures nähdään meillä 8. maaliskuuta alkaen. Patriot’s Day tulee Suomeen 24. helmikuuta nimellä Ajojahti.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia