Tätä on vaikea uskoa – kaikkien aikojen kovin toimintatähti täyttää tänään 69 vuotta!

Arnold Schwarzenegger viettää tänään syntymäpäiviään. Legendaarinen toimintatähti täyttää 69 vuotta.

30.7.2016 09:00

Schwarzenegger syntyi 30.7.1947 Thall-nimisessä pikkukylässä Itävallassa. Pikkukylän kasvatista tuli yksi kaikkien aikojen elokuvatähdistä.

Schwarzenegger tuli ensin maailmankuuluksi menestyneenä kehonrakentajana. Hän mm. voitti Mr Olympia -tittelin seitsemän kertaa.

Schwarzenegger teki suuren läpimurtonsa Hollywoodissa vuonna 1982 ilmestyneen Conan – barbaari -elokuvan avulla. Schwarzeneggerista tuli kuitenkin todellinen elokuvatähti, kun hän oli Terminator – tuhoajan (1984) pääosassa.

Terminatorista tuli suuri hitti, joka synnytti kokonaisen elokuvasarjan. Vuosien varrella Terminator sai neljä jatko-osaa. Schwarzenegger uusi roolinsa kaikissa jatko-osissa Terminator – Pelastusta lukuunottamatta.

Terminatorien lisäksi Schwarzenegger nähtiin monissa testosteronia tihkuvissa toimintaelokuvissa, kuten Commando, Raaka keikka, Predator – saalistaja, Juokse tai kuole, Punainen vaara, Total Recall – Unohda tai kuole ja Tosi valheita.

Toimintaroolien lisäksi Schwarzenegger on tehnyt myös komediarooleja mm. elokuvissa Identtiset kaksoset, Lastentarhan kyttä ja Junior.

Kehonrakentamisen ja näyttelemisen lisäksi Schwarzenegger on luonut uraa politiikassa. Hän toimi Kalifornian kuvernöörinä vuosina 2003-2011.

Poliittisen uransa jälkeen Schwarzenegger palasi elokuvien pariin. The Last Stand, Escape Plan, Sabotage, The Exbendables 1-3, Maggie ja Terminator Genisys ovat hänen viime vuosien tuotoksiaan.

Tulevaisuudessa Schwarzenegger nähdään toimintakomediassa Why We’re Killing Gunther ja trillerissä 478. Tekeillä on myös kolmas Conan-elokuva ja jatko-osa Identtisille kaksosille.

Alla on hauska koostevideo muutaman vuoden takaa, johon on koottu Schwarzeneggerin parhaita repliikkejä elokuvista.

Kuva: The Exbendables 2

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa