Tiesitkö näitä seitsemää faktaa klassikkoelokuvasta Uhrilampaat? Sean Connery haluttiin tärkeään rooliin

Mashable väsäili listan Uhrilampaat-elokuvasta.

26.8.2016 23:35

1. Jodie Foster on sanonut, että Clarice Starlingin rooli on hänen mieluisinsa. Hän ei silti ollut elokuvantekijöiden ensimmäinen valinta rooliin, vaan Michelle Pfeiffer. Pfeiffer kuitenkin hylkäsi roolin, koska käsikirjoitus oli tähden mielestä liian järkyttävä.

2. Anthony Hopkins ei niin ikään ollut ensimmäinen valinta Hannibal Lecteriksi. Rooliin pyrittiin saamaan Sean Connery, joka kuitenkin kieltäytyi.

3. Ted Levinen esittämä sarjamurhaaja Jame Gumb perustui kolmeen eri todelliseen tappajahahmoon: Ted Bundyyn, Gary Heidnikiin ja Ed Geiniin.

4. Ted Levinen hahmon nännilävistys ei ollut aito. Kyseessä oli erittäin aidon näköinen tekonänni, joka oli lävistetty.

5. Kohtauksessa, jossa Starling tapaa Lecterin viimeisen kerran, jouduttiin leventämään kaltereita. Näyttelijöiden silmiä ei muuten saatu tarpeeksi esille.

6. Lopun kohtauksessa, jossa Gumb katsoo Starlingia pimeänäkölaitteen läpi, on pieni moka. Huoneen pitäisi olla pimeä, mutta Gumbin aseesta heijastuu silti varjo Starlingin selkään.

7. Eräässä kohtauksessa ruumiin suusta poistetaan koteloitunut yöperhonen. Se ei tietenkään ollut aito, vaan se oli tehty makeisesta siltä varalta, jos näyttelijä olisi vahingossa niellyt sen.

Lähde: Mashable

 

Lisää luettavaa