Tom of Finland -elokuvan ensi-iltapäivämäärä selvisi

1.12.2015 12:25

Taiteilijanimellä Tom of Finland tunnetusta kuvataiteilija Touko Laaksosesta (1920–1991) kertova elokuva Tom of Finland saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 24.2.2017. Elokuvan ohjaa Dome Karukoski ja tuottaa Helsinki-filmi.

Tom of Finland on elokuva miehestä, jonka taide muutti maailmaa. ”Touko Laaksonen oli taiteessaan vapauden, rohkeuden, ilon ja sananvapauden puolestapuhuja. On upeaa tehdä yhteistyötä sellaisten ihmisten ja tahojen kanssa, jotka ymmärtävät Tomin taiteen arvon ja merkityksen,” toteaa elokuvan ohjaaja Dome Karukoski.

“Teemme kauniin elokuvan, joka kertoo siitä miten mahdottoman voi muuttaa mahdolliseksi taiteen avulla,” sanoo käsikirjoittaja ja yksi projektin tuottajista Aleksi Bardy. Elokuva on parhaillaan esituotantovaiheessa ja kuvaukset käynnistyvät keväällä 2016.

Dome Karukoski on yksi Suomen menestyneimmistä elokuvaohjaajista, jonka käsialaa ovat mm. elokuvat Mielensäpahoittaja, Leijonasydän, Napapiirin sankarit, Tummien perhosten koti, Kielletty hedelmä ja Tyttö sinä olet tähti. Karukosken elokuvat ovat nauttineet kotimaan valkokankailla yleisömenestyksestä ja keränneet kansainvälisiä palkintoja. Tom of Finland on Karukosken seitsemäs pitkä elokuva.

Helsinki-filmi ja elokuvaa levittävä Finnkino tiedottavat hankkeesta lisää helmikuussa 2016.

Kuva: Jaana Rannikko

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa