Tosielämän Tähtiin kirjoitettu virhe -pariskunta menehtyi vain parin päivän säteellä

Elokuva oli yksi vuoden 2014 kiitellyimpiä romanttisia draamoja.

1.10.2016 12:00

John Greenin romaani, myöhemmin elokuva Tähtiin kirjoitettu virhe (The Fault in Our Stars) perustuu todelliseen pariskuntaan. Katie ja Dalton Prager sairastivat molemmat syöpää ja syntyivät aineenvaihduntasairauden nimeltä kystinen fibroosi kanssa.

He tapasivat toisensa Facebookissa, ja vastoin vanhempiensa ja lääkärien neuvoja he tapasivat (kystisen fibroosin kanssa eläviä neuvotaan olemaan tapaamatta muita taudin kanssa kamppailevia, sillä infektiot ja bakteerit välittyvät erittäin helposti ja kulkevat edestakaisin) ja avioituivat vuonna 2011, vain 20-vuotiaina.

Katie ja Dalton asuivat eri osavaltioissa ja tapasivat vain harvoin. Viimeisen kerran he tapasivat toisensa heinäkuussa, jolloin he juhlivat 5-vuotishääpäiväänsä. Heidän oli tarkoitus tavata viikkoa ennen Daltonin kuolemaa, mutta hän sairastui liian vakavasti pystyäkseen matkustamaan. Vain parin päivän päästä Katie menehtyi myös. Washington Postin mukaan he ehtivät puhua Facetimessa ennen Daltonin kuolemaa. Uutisesta kertoi mm. Time.

Kuva elokuvasta Tähtiin kirjoitettu virhe.

Lisää luettavaa