Tuleeko striimipalveluihin parannuksia? Netflix-johtaja vastaa

27.11.2014 14:31

Episodin toimituksessa on haaveiltu parannuksista striimipalveluiden ominaisuuksiin. Kysyimme neljältä kovalta, Filmnetiltä, HBO Nordicilta, Netflixiltä ja Viaplayltä niiden toteutumismahdollisuuksista. Ensimmäisenä kyselyymme vastasi Netflix. Netflixin Euroopan viestintäjohtaja Joris Evers sekä tykkäsi että tyrmäsi ideoita, joten aloitetaan helpoimmista.

Teksti: Jani Svensk

Täysi laitetuki tulevaisuudessa?
Netflix on nyt yli tuhannella eri laitetyypillä ja jatkaa laajenemista.

Hienoa! Sisällön ystävät toivovat, että luku kertoo enemmän kattavuudesta kuin räjähtäneistä kännykkämarkkinoista. Tarvittavat kielivalinnat ja mahdollisuus katsoa ilman tekstejä?
Kuten toivottu, tarjoamme tämänkaltaista joustavuutta valtaosassa nimikkeistämme ja laajennamme jatkuvasti saatavuutta.

Pyhä jysäys, testiajo todistaa, että osan Netflixin elokuvista todellakin voi katsoa ilman tekstitystä. Vaihtoehdon läsnäolo ei riipu palvelun yleiskielestä, vaan katsotusta ohjelmasta.
Hyvä alku. Entä vapaus valita kesken kaiken pikselöitymisen ohittava ennakkolataus?
Näemme tulevaisuuden verkossa, ei poissa sieltä, joten emme pidä vaihtoehdosta, joka pakottaisi odottamaan pitkän ajan ennen katsomista.

Köh, no kai sentään sisältöhankintoihin voi jatkossa vaikuttaa?
Jokainen Netflix-käyttäjä vaikuttaa jo nyt sisältöhankintoihin yksinkertaisesti vain katsomalla Netflixiä. Seuraamme tarkasti, mitä käyttäjämme tykkäävät katsoa, kun teemme valintoja tulevista ostoista.

Ihan kaikkea ei silti ole luvassa. Mahdollisuus valita tietyn tekijän koko tuotanto nähtäville ei liene ihan heti saatavilla oleva vipu.
Ajatus on kiva, mutta sisältölisenssien takia monimutkainen. Tuotteliaan näyttelijän tai ohjaajan koko tuotannon lisensointi on helpommin sanottu kuin tehty.

Jokaisen jatko-osia omistavan ohjelman päätteeksi olisi tieto siitä, milloin jatko on tulossa nähtäville?
Katsojamme ovat innoissaan elokuvien jälkeisistä suosituksistamme ja siitä, että sarjojen seuraavat jaksot käynnistyvät automaattisesti. Tämä ehdotus on oiva jatke näille. Selvitämme onko se mahdollista, vaikka tuotantoaikatauluissa ja sisältölisensseissä onkin haasteita, usein emme yksinkertaisesti tiedä päivämääriä.

Riittääkö penninvenyttäjälle sympatiaa, jos palvelusta maksettaisiinkin katsottujen tuntien mukaan?
Liian monimutkaista. Pidämme todella (nykyisestä) mahdollisuudesta katsoa niin paljon kuin haluat yhdellä kiinteällä hinnalla. Se pitää asian selkeänä.

Kuva elokuvasta Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend, joka ilmestyy ensi vuoden elokuussa.

 

Lisää luettavaa