Ulvilan surmatyöstä kertova dokumentti teattereihin lokakuussa

1.9.2014 14:28

Ulvilan surmatyöstä kertova dokumenttielokuva tulee teattereihin 3. lokakuuta. Pekka Lehdon ohjaama Ulvilan murhamysteeri seuraa oloissamme poikkeuksellista murhatapausta kuuden vuoden ajan. Joulukuisena yönä 2006 neljän lapsen äiti Anneli Auer soittaa poliisin hätäkeskukseen ja kertoo, että perheen talossa on murhaaja. Vanhin tytär herää meteliin ja näkee huppupäisen miehen hyppäävän ulos ikkunasta. Perheen isä saa surmansa puhelun aikana.

Mies kuolee usean puukoniskun seurauksen kotinsa lattialle. Viranomaiset kuvaavat tekoa äärimmäisen väkivaltaiseksi. Poliisi aloittaa etsinnän naisen ja perheen lasten antaman kuvauksen mukaan: etsitty mies on raskastekoinen, pyöreänenäinen ja silmät ovat kaukana toisistaan. Poliisi tekee useita pidätyksiä.

Nyt, yli kuusi vuotta myöhemmin tapaus on edelleen vailla ratkaisua. Sinä aikana tapauksen tutkinnanjohtaja vaihtuu, epäilyt kääntyvät ulkopuolisesta tekijästä perheen äitiin ja hänen tyttäreensä, käräjäoikeus tuomitsee äidin elinkautiseen ja hovioikeus vapauttaa hänet. Murhasyytteiden lisäksi lasten kertomukset ovat johtaneet syytteisiin heihin kohdistuneesta seksuaalisesta väkivallasta, josta käräjäoikeus on myös tehnyt tuomitsevan päätöksensä. Jutun osapuolet ovat valittaneet molemmista tuomioista ylempään oikeusasteeseen ja näin tapausten oikeuskäsittely jatkuu yhä vuonna 2014.

Ulvilan murhamysteeri on dokumentti, jonka tekijät ovat intensiivisesti seuranneet tapahtumia jo kolmen vuodenajan. Tapahtumasarja on absurdi ja täynnä yllättäviä käänteitä, kirjoitetaan elokuvan lehdistötiedoteessa, jonka mukaan dokumentti on kliininen läpivalaisu tapahtumiin ja tukeutuu ennen kaikkea oikeudenkäynnin asiakirjoihin, poliisikuulusteluihin ja keskeisten henkilöitten haastatteluihin.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa