Uuden kotimaisen sarjan päähenkilöt joutuvat Punavuoresta betonilähiöön

22.4.2015 18:18

Elisa Viihde julkaisee palvelussaan oman alkuperäissarjan Downshiftaajat vuoden 2015 lopulla. Sarja kertoo kahdesta hyvin toimeentulevasta pariskunnasta, joiden elintaso putoaa yllättäen, ja he joutuvat muuttamaan Helsingin Punavuoresta vantaalaiseen betonilähiöön. Pääosia näyttelevät Iina Kuustonen, Jussi Vatanen, Mikko Leppilampi ja Niina Lahtinen.

Kymmenosaisen sarjan ohjaajana toimii Teppo Airaksinen, joka tunnetaan Kulman pojat -elokuvasta, Kimmo-sarjasta sekä vielä tekeillä olevasta Napapiirin sankareiden jatko-osasta. Käsikirjoituksesta vastaa Timo Varpio (Roba, Helppo elämä).

Jussi Vatanen kuvailee hahmoaan yksityisyrittäjäksi, joka on menestynyt elämässä hyvin, mutta sitten hän putoaa aallonharjalta:

– Yhtäkkiä hän huomaa että firma lähtee alta ja omaisuus menee. Hän on tottunut pitämään tiettyä elintasoa ja kaveripiiriä eikä haluaisi luopua siitä.

Vatanen kertoo ettei ole ihan samantyyppistä roolia aiemmin esittänyt.

– Eihän siinä ole mitään järkeä palkata tämmöistä maalla syntynyttä navetan varjossa kasvanutta jätkää tämmöiseen rooliin, hän naurahtaa.

– Kyllä tämä on aikamoinen haaste on. Minulle tämä on tosi innostava ja mielenkiintoinen rooli.

Downshiftaajat on Elisa Viihde -palvelun vuoden 2015 suurimpia hankkeita. Yleisradio on ostanut sarjaan tv-esitysoikeudet.

Teksti: Jussi Huhtala
Kuva: Lance Kooma

Lisää luettavaa