Uudenlainen tuotantomalli synnyttää pitkän elokuvan 48 päivässä

10.8.2015 11:59

Manuela Boscon ja Elias Gouldin tähdittämä Night Goes Long -elokuva toteutetaan kokonaan 48 päivässä. Ensi-ilta on syyskuun lopussa samanaikaisesti Elisa Viihteessä ja Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla. Elokuva on ohjaajien Henri Huttusen ja Vesa Kuosmasen ensimmäinen pitkä elokuva.

Tiedotteen mukaan Night Goes Long ravistelee elokuvien nykyistä tuotantomallia julkaisemalla avoimesti verkossa elokuvanteon materiaaleja, kuten aikatauluja ja visuaalisia suunnitelmia. Yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa elokuvan käsikirjoitukseen ja kuvauspaikkoihin sekä myös itse fyysisesti osallistua elokuvan tekemiseen.

Elokuvan kuvaukset alkavat tänään Kallion kirjastosta, ja kuvausryhmän voi bongata ympäri Helsinkiä seuraavien viiden viikon ajan. Hankkeen takana on vuodesta 2008 toiminut Uneton48-lyhytelokuvakilpailu, jonka konseptia nyt laajennetaan kokoillan elokuvaksi.

Antoine de Saint-Exupéryn romaanista Pikku prinssi (Le Petit Prince) inspiraationsa saanut elokuva kertoo ranskalaisesta säätutkijasta Sophiesta (Bosco), joka saapuu Suomeen etsimään kadonnutta rakastaan Miaa, mutta löytääkin tämä asunnolta eksentrisen Jusan (Gould). Jusa päättää näyttää Sophielle kaikki Miian lempipaikat ja vie hänet matkalle halki öisen Helsingin.

Samaan aikaan tuotannon kanssa on käynnistynyt joukkorahoituskampanja, jonka kautta voi osallistua elokuvan tukemiseen ostamalla esimerkiksi saunaillan ohjaajien kanssa tai lipun underground-bileisiin, jossa samalla kuvataan elokuvaa.

Night Goes Long on pilottiprojekti. Uneton48 suunnittelee tuottavansa ensi vuonna jo useamman pitkän elokuvan.

Kuva: Lauri Laukkanen

Lisää luettavaa