Uudesta Mad Max -elokuvasta lisää tietoa – kuvattiin ilman kunnon käsikirjoitusta

20.7.2014 17:43

Jo vuodesta 2011 tekeillä ollut ja jo kaksi vuotta sitten kuvattu Mad Max: Fury Road alkaa olla yksi ensi vuoden odotetuimpia elokuvia. Mad Max -sarjan jatko-osa/esiosa/reboot on alkanut antaa itsestään pieniä makupaloja viime aikoina, ja Entertainment Weekly on jälleen antanut lisää pikkutietoa tulevan elokuvan tuotannosta.

Mad Max: Fury Roadin Namibian aavikolla tapahtuneet kuvaukset kestivät kokonaiset 116 päivää ja elokuva kuvattiin harvinaisesti kronologisesssa järjestyksessä. Tämä lisäsi tuotannon budjettia huomattavasti. Elokuva myös kuvattiin kokonaan ilman tarkkaa käsikirjoitusta. Ohjaaja George Miller luotti vain tarkkoihin kuvakäsikirjoituksiinsa, mikä kertoisi siitä, ettei dialogi olisi niin vahvassa roolissa.

Imperator Furiosa -nimistä hahmoa näyttelevän Charlize Theronin mukaan Miller tunsi tarinan kuitenkin läpikotaisin, ja näyttelijä sanoo, ettei ole koskaan aiemmin harjoitellut yhtä paljon ohjaajan kanssa elokuvaroolia varten.

Vaikka Fury Road onkin jonkinlainen reboot, tuoden Maxin takaisin Tom Hardyn muodossa, liittyy elokuva kuitenkin myös edellisiin elokuviin. Tuorein elokuva saattaa sijoittua ensimmäisen Mad Maxin tapahtumien jälkeen, ja yhtenä hahmoista nähdäänkin ensimmäisen elokuvan pahista, Toecutteria, näytellyt Hugh Keays-Byrne. Tällä kertaa näyttelijä on jälleen elokuvan pääpahiksena, mutta esittää nyt Immortan Joe -nimistä hahmoa, jota Theronin esittämä Furiosa pakenee.

Kuva elokuvasta Mad Max (1978).

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa