Uusi kotimainen komediasarja on riemastuttava tapaus – ”Tällaista on odotettu pitkään”

Pää edellä -sarja on harvinainen tapaus: se tarjoilee älykästä toilettihuumoria.

7.9.2017 10:18

Elisa Viihteen alkuperäissarja Pää edellä on tilannekomedia kolmesta kaveruksesta, joilla tuntuu olevan liikaa vapaa-aikaa.

Santtu (Kalle Lamberg), Markus (Ylermi Rajamaa) ja Aarni (Lauri Tilkanen) viettävät aikaa vakiobaarissaan, juovat olutta, tekevät tuttavuutta vastakkaiseen sukupuoleen ja ennen kaikkea kiistelevät milloin mistäkin aiheesta, ja yleensä tärkeintä on todistaa kaverin näkemys vääräksi.

Pää edellä -sarja tuntuu aluksi koostuvan vain pöljästä toilettihuumorista ja pikkupoikamaisesta pelleilystä. Kevyen pintatason alta alkaa kuin varkain paljastua älykkäitä huomiota ja hillittömiä visuaalisia ideoita, jotka tuovat mieleen parhaat brittikomediasarjat.

Mukana on myös valtavasti hupaisia silmäniskuja klassikkoelokuviin kuten Top Gun, Hyvät, pahat ja rumat ja Epäillyt.

Pää edellä ansaitsee pisteet siitä, että on uskallettu tehdä komediasarjaa, joka haastaa katsojan ja luo jotain aivan uutta. Tällaista sarjaa on Suomeen odotettu pitkään, ja tässä se nyt on.

Tähdet: ★★★★

Pää edellä. Ohjaus: Jäppi Savolainen. Konsepti ja käsikirjoitus: Markus Laitinen, Santeri Mäkinen. Pääosissa: Kalle Lamberg, Lauri Tilkanen, Ylermi Rajamaa, Kai Vaine. Katsottavissa Elisa Viihteessä 31.8. alkaen.

Lisää luettavaa