Vertailu väittää: Netflix on suoratoistopalveluista halvin muttei pärjää laadussa kilpailijalle – tässä selitys

Striimipalveluissa on eroja, todetaan vertailussa.

30.5.2017 16:50

Säästämissivusto CupoNation on tehnyt toukokuun aikana vertailun, jossa tarkastellaan kolmen suositun suoratoistopalvelun, Netflixin, HBO Nordicin ja Viaplayn eroja.

Vertailun mukaan Netflixissä on eniten sarjoja. Siellä on tällä hetkellä CupoNationin mukaan 584 sarjaa, joten yksi sarja maksaa keskimäärin 0,014 euroa kuukaudessa, jos sarjan hinta lasketaan 7,99 euron kuukausihinnasta. Vastaava hinta on HBO Nordicin kohdalla 0,057 euroa ja Viaplayllä 0,041 euroa per sarja. Vaikka valitsisi kalleimman Netflix-vaihtoehdon, hinta olisi silti selvästi halvempi kuin HBO Nordicilla ja Viaplayllä.

Sarjojen suuri määrä ei vertailun mukaa kuitenkaan kerro palvelusta kaikkea. Vertailussa on selvitetty myös, miten hyviä arvosanoja sarjat ovat saaneet leffa- ja televisiokuluttajien suosimassa Internet Movie Databasessa.

HBO Nordicin valikoima sai parhaan arvosanan. Sen tarjoamille sarjoille IMDb-käyttäjät olivat antaneet keskimäärin arvosanan 7,8.  Netflixin sarjojen kohdalla keskimääräinen arvosana oli 7,4.

”Vaikka HBO Nordicilla on vähemmän sarjoja, on sarjojen laatu korkeampi”, vertailussa sanotaan.

On sitten toinen juttu, onko IMDb-käyttäjien keskiarvo todellinen laadun tae.

Vertailu koskee pelkästään sarjoja, eikä siinä oteta huomioon, että suoratoistopalveluissa on tarjolla myös vaihteleva määrä elokuvia.

CupoNation julkaisi vertailun yhteydessä myös havainnollistavan infografiikan, josta selviää muitakin yksityiskohtia. Kaikki vertailun tiedot ovat CupoNationin ilmoittamia laskelmia. CupoNationin edustajan mukaan kyseessä on puolueeton vertailu.

 

Lähde: CupoNation.

Lisää luettavaa