Vielä hetken Netflixissä: Denzel Washingtonin klassikkotrilleri pitää hienosti otteessaan – kuvattiin tavallisesta poikkeavalla tavalla

Poistuu suoratoistopalvelusta 31. tammikuuta.

28.1.2017 11:33

Kenties ristiriitaisiakin arvioita saanut Pelikaanimuistio on katsomisen arvoinen trilleri. Kuuluisa, jo edesmennyt kriitikko Roger Ebert antoi elokuvalle kolme tähteä neljästä. Jostain syystä elokuva ei kuitenkaan ole välttämättä kaikkien mieleen. Se pitääkö elokuvasta itse, ei valitettavasti selviä kuin katsomalla.

Elokuva perustuu John Grishamin kirjaan The Pelican Brief. Tarina kertoo kiehtovalla tavalla, miten nuori lakiopiskelija (Julia Roberts) löytää vahingossa jotain todella hämmästyttävää. Tämä asettaa niin hänet kuin hänen lähipiirinsäkin vaaraan.

Varsin myöhään elokuvassa mukaan tuleva Denzel Washington esittää toimittajaa, joka on skandaalijutun perässä. Hän päätyy selvittämään asiaa yhdessä Robertsin esittämän lakiopiskelijan kanssa.

Ohjauksesta vastaa muun muassa Sofien valinta, Presidentin miehet ja Kunnes toisin todistetaan -elokuvista tuttu ja taitava ammattilainen Alan J. Pakula.

Tavallisesta käytännöstä poiketen elokuva kuvattiin sitä mukaa kuin tapahtumat etenevät. Näyttelijöille kyseinen tapa on harvinaista herkkua.

Lähde: IMDB

Lisää luettavaa