Vielä hetken Netflixissä: Laadukas fantasiaelokuva – tarjoaa iloa sekä silmälle että mielelle

Vuonna 2007 ilmestynyt Tähtisumua (Stardust) poistuu Netflixistä 28. helmikuuta.

26.2.2017 09:00

Neil Gaimanin romaaniin perustuvassa elokuvassa Tristan yrittää tehdä vaikutuksen ihastukseensa, joten hän lupaa noutaa tälle taivaalta pudonneen tähden.

Etsintäretki vie Tristanin pois kotikylästään mystiseen maahan, josta hän löytää tähden, joka onkin muuttunut Yvaine-nimiseksi tytöksi. Tähden perässä on kuitenkin neljä prinssiä ja paha noita, joten Tristanin matka muuttuu odotettua vaarallisemmaksi.

Matthew Vaughnin ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään Charlie Cox, Claire Danes, Robert De Niro, Sienna Miller, Ricky Gervais, Michelle Pfeiffer ja Peter O’Toole.

Melko pienelle huomiolle jäänyt Tähtisumua ei ilmestyessään ollut suuri menestys lippuluukuilla, mutta kriitikot kehuivat sitä. Episodin arviossa siitä kirjoitettiin seuraavanlaisesti:

”Neil Gaimanin romaaniin perustuva sydämellinen aikuisten fantasiasatu on ilo sekä silmälle että mielelle.”

”Viehättävyytensä ja viattomuutensa ansiosta elokuvalle on helppo antaa anteeksi myös sen pienoiset puutteet. Tähtisumua on todistus siitä, että fantasiaromaanista on mahdollista tehdä toimiva elokuvaversio menettämättä sitä, mikä teki alkuperäisestä materiaalista unohtumattoman ihanan.”

Katso traileri alta.

Lähteet: Allflicks, Rotten Tomatoes

Lisää luettavaa