Vielä hetken Netflixissä: Samuel L. Jacksonin toimintaraina loi hölmön nettimeemin – elokuvan nimestä niin ikään erikoinen kiista

Elokuva poistuu suoratoistopalvelusta 31. maaliskuuta.

29.3.2017 17:04

Vuoden 2006 elokuva Snakes on a Plane on vielä hetkisen Netflixissä. Kyseessä on Samuel L. Jacksonin laajasta tuotannosta ei niin kovin hyvä elokuva – ellei sitä sitten katso huumorimielessä. Ja tällä asenteellahan se toimii hyvinkin!

B-luokan juonessa FBI-agentin (Jackson) täytyy vartioida lentomatkalla oikeusjutun avaintodistajaa. Tilanne kuitenkin muuttuu kaaokseksi, kun koneeseen alkaa luikerrella myrkkykäärmeitä!

Elokuvasta jäi elämään Samuel L. Jacksonin repliikki: ”I’ve had it with these motherfuckin’ snakes on this motherfuckin’ plane!” Se sai Premiere-lehdessä sijan 55. kaikkien aikojen elokuvarepliikeissä.

”Snakes on a plane” -lausahdusta puolestaan käytetään, jos tilanne on kertakaikkisen pielessä. Lentäjät käyttävät lausetta ”snakes in the cockpit”, jos heillä on monimutkaisia tehtäviä suoritettavanaan.

Samuel L. Jacksonin agentti vaati jossain vaiheessa elokuvan nimen vaihdettavaksi, koska ”Jackson ei voisi näytellä elokuvassa, jolla on moinen nimi.” Kun Jackson kuuli asiasta, hän halusi, että nimi vaihdetaan takaisin. Näyttelijä sanoi elokuvan nimen olleen ainoa syy siihen, miksi hän otti roolin vastaan.

Lähde: IMDB

Lisää luettavaa