Vielä hetken Netflixissä: Sergio Leonen upea klassinen gangsterielokuva – mukana muun muassa Robert De Niro

Poistuu suoratoistopalvelusta 26.tammikuuta.

20.1.2017 18:42

Sergio Leone tunnetaan erityisesti upeista lännenelokuvistaan, mutta on hän muutakin tehnyt. Rikosdraama Once upon a time in America – suuri gangsterisota on arvostettu klassikkoelokuva. Se jäi myös Leonen viimeiseksi.

Elokuva kertoo tarinan, joka kattaa vuosikymmenten ajanjakson. Gangsterinalkujen nuoruutta kuvataan Brooklynin kaduilla. Sieltä heidän rikollinen elämäntyylinsä alkaa johtaen gangsterielämään. Juonikuvioita sävyttää mestarisäveltäjä Ennio Morriconen kaunis musiikki.

Elokuva oli alun perin jopa kahdeksan tuntia pitkä. Leone sai saksittua sen kuusituntiseksi aikeenaan julkaista se kahdessa osassa. Tuottajat eivät kuitenkaan sulattaneet ideaa ja elokuva piti typistää 3 tuntiin 49 minuuttiin.

Teattereissa näytettiin lopulta vielä lyhyempi versio, joka kävi sen kohtaloksi. Elokuva ei saanut Oscar-ehdokkuuksia. Vasta sen pidempi versio toi sille ansaitsemansa arvostuksen.

Jennifer Connelly tekee elokuvassa ensimmäisen roolisuorituksensa. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Robert de Niro ja James Woods.

Lähde: IMDB

Lisää luettavaa