Cinemaissi-festivaali kasvatti suosiotaan

Eilen päättynyt 7.Cinemaissi elokuvafestivaali oheistapahtumineen onnistui keräämään jälleen ennätysyleisön. Tämän vuoden nelipäiväinen festivaali keräsi yhteensä 3200 kävijää.

Cinemaissin vuoden 2011 ohjelmisto oli erittäin laaja ja esityssaleja kaikkiaan 5. Uudet salit Maxim, Bio Rex ja Kino Engel osoittautuivat toimiviksi ja mahdollisistivat useammat näytökset. Ohjelmistossa oli kaikkiaan 41 elokuvaa 14:stä eri Latinalaisen Amerikan maasta ja näytöksiä yhteensä 31.

Loppuunmyytyjä näytöksiä olivat elokuvat HAVANA EVA, HERMANO (brother), ZONA SUR (Southern District) sekä IMPUNIDAD (Impunity). ANITA, ABEL ja NEWEN MAPUCHE keräsivät myös isot yleisöt Bio Rexiin. Habana Evan ja Hermanon näytöksiin olisi ollut huomattavasti enemmän katsojia kuin saleihin mahtui ja yleisö kaipaisi nyt uusintanäytöksiä.

Cinemaissi selvitti myös yleisön mielestä parhaat elokuvat. Festivaalilla vierailleen Elena Varelan ohjaama NEWEN MAPUCHE oli kaikkien äänien perusteella yleisön suosikki. Fiktioista parhaat ääneet saaneet elokuvat olivat HERMANO, ANITA sekä HABANA EVA ja dokumenttisarjassa Newen Mapuchen jälkeen suosituimmat olivat PEQUEÑAS VOCES ja IMPUNIDAD.

Cinemaissin oheistapahtumat keräsivät myös isot yleisöt. Lukiolaisille järjestetyt erikoisnäytökset HERMANO ja PEQUÑAS VOCES elokuvista keräsivät yhteensä 240 katsojaa. Ohjaajavieraat Marcel Rasquin sekä Adela Manotas olivat esittelemässä elokuvansa lukiolaisille ja keskustelemassa elokuvien teemoista heidän kanssaan. Lastentapahtuma Cinemaissito keräsi Luckaniin myös paljon innokkaita lapsia. Kävijöitä oli 70. Lapset saivat nauttia tapahtumassa mm. varjonukketeatterista, sirkustyöpajasta ja animaatioista.