Kun Suomi meni lähes vararikkoon – Elisa Viihteen uutuussarja Rosvopankki koskettaa monia suomalaisia

Faktaa ja fiktiota yhdistelevä Rosvopankki-sarja kertoo Suomen suuresta pankkisodasta ja sen seurauksista.

12.03.2023
Mainos

Elisa Viihteen uutuussarja Rosvopankki kertoo aiheesta, joka kosketti monia suomalaisia 1980- ja 1990-lukujen taitteessa. Draamaa ja jännitystä yhdistelevä sarja kertoo maatamme kohdanneesta pankkikriisistä, jolla oli laajoja vaikutuksia kansalaisten elämään.

Vaikka sarja on osittain dramatisoitu, se perustuu historiallisiin tositapahtumiin. Faktojen oikeellisuuden varmistamiseksi onkin tehty laajaa taustatyötä. Sarjassa seurataan henkilöitä, jotka pyörittivät Suomen kasinotaloutta. Seuraamukset olivat lähellä johtaa Suomen vararikkoon.

Rosvopankin alussa kansainvälinen pääoma saapuu Suomen rahamarkkinoille ja käynnistää suuren pankkisodan. Lainahanat aukeavat, rahaa kaupataan ja näyttää siltä, että kuka tahansa voi rikastua nopeasti.

Rosvopankki nähdään Elisa Viihde Viaplayssa 12. maaliskuuta alkaen. Tutustu sarjaan tästä!

Rosvopankin pääosissa näyttelevät Amanda Pilke rahoitustarkastaja Salla Nurmisena ja Pekka Strang SKOP:n pääjohtaja Christopher Wegeliuksena. Sarjan keskiössä on vanhat liikepankit haastava uusi tulokas SKOP, joka vuolee omaisuuksia nurkanvaltauksilla ja osakekeinottelulla.

Pekka Strang kertoo, että Rosvopankin aihe kiinnosti häntä, ja käsikirjoitus oli  inspiroiva. Hän halusi valmistautua rooliin avoimin mielin.

– En esimerkiksi halunnut tavata Wegeliusta, jotta roolitulkinta pysyisi vapaana, Pekka Strang selittää.

Rosvopankin kaikki jaksot on ohjannut Matti Kinnunen, joka myös käsikirjoittanut sarjan  Mikko Reitalan kanssa. Kinnunen opiskeli Kauppakorkeakoulussa samaan aikaan, kun pankkikriisi sai alkunsa.

– Faktan ja fiktion yhdistäminen oli palkitsevaa, mutta myös yllättävän haastavaa. Aihe on monille hyvinkin omakohtainen ja kipeä, ja sillä miten sitä käsitellään, on iso merkitys. Yritin parhaani mukaan löytää henkilöihin ja tarinaan inhimillistä samaistumispintaa, Kinnunen kertoo.

Rosvopankki nähdään Elisa Viihde Viaplayssa 12. maaliskuuta alkaen. Tutustu sarjaan tästä!