Maailmankuulun kirjailijan tarina Elisa Viihde Viaplayn huippusarjana – Karen Blixenin unelmista tuli totta

Kuusiosaisen uutuussarjan pääosassa nähdään Connie Nielsen.

13.09.2022
Mainos

Elisa Viihde Viaplayn alkuperäissarja The Dreamer – Becoming Karen Blixen kertoo kuuluisan tanskalaiskirjailijan elämästä.

Loistavana tarinankertojana tunnettua Karen Blixeniä (1885–1962) esittää sarjassa tanskalaistähti Connie Nielsen, joka muistetaan roolistaan Gladiaattori-elokuvassa ja monista muista kansainvälisistä suurelokuvista.

Kuusiosainen The Dreamer – Becoming Karen Blixen sijoittuu 1930-luvulle ja kertoo, miten Blixenistä tuli yksi maailman tunnetuimpia kirjailijoita. Sarja perustuu Blixenin teksteihin ja kirjeisiin.

Blixen joutui elämänsä aikana kamppailemaan löytääkseen paikkansa maailmassa. Hän halusi päästä irti yhteiskunnan ja sukunsa odotuksista. Sarjassa nähdään kuvauksia hänen syvimmistä ajatuksistaan. Myös Blixenin tarinoiden maailma ja Afrikassa vietetyt vuodet ovat vahvasti esillä. 

Blixenin elämästä ja kirjallisesta tuotannosta on tehty aiemminkin filmatisointeja. Monet muistavat vuoden 1985 Oscar-palkitun elokuvan Minun Afrikkani, jossa Blixeniä esitti Meryl Streep. Myös vuoden 1987 menestyselokuva Babetten pidot perustuu Blixenin tekstiin.

Connie Nielsen toimii uutuussarjassa myös tuottajana, ja hän on ollut mukana kehittelemässä käsikirjoitusta. Hänen ohellaan sarjassa näyttelevät muun muassa Lars Mikkelsen, Hanne Uldal Joachim Fjelstrup, Lene Maria Christensen, Solbjørg Højfeldt ja Johannes Kuhnke. Sarjan ohjauksesta vastaa Jeanette Nordahl, joka tunnetaan vuoden 2020 elokuvasta Wildland.

Nielsen kertoo, että Karen Blixen on ollut hänen roolimallinsa lapsesta saakka: 

”Blixen oli seikkailija, taiteilija, matkustelija ja ajattelija. En kuitenkaan tiennyt koko tarinaa siitä, kuinka 46-vuotias nainen, keskellä elämänsä syvintä kriisiä, löysi ainutlaatuisen lahjakkuutensa tuskallisessa ja koettelevassa, mutta myös jännittävässä prosessissa. On tärkeää päästä jakamaan hänen inspiroiva tarinansa kaikille naisille, ikään ja taustaan katsomatta, ja annan kaikkeni tuodessani tämän uskomattoman henkilön eloon.”

Tutustu sarjaan tästä.